Blizzard Napisano 27 Listopada 2006 Napisano 27 Listopada 2006 Dobra, może jestem przewrażliwiony na punkcie odgłosów roweru ale to mnie strasznie drażni :angry: Gdy siedze na rowerze i jade (w każdym razie poruszam kolami) wydobywają się z tylu zgrzyty. Genialnie wywnioskowalem, że to szprychy (a moze nie mam racji?). Tak czy inaczej poradźcie coś
hudy Napisano 27 Listopada 2006 Napisano 27 Listopada 2006 Za mało napisałeś żeby można było stwierdzić - mogą to być szprychy, piasta, napęd, cokolwiek.
Blizzard Napisano 27 Listopada 2006 Autor Napisano 27 Listopada 2006 piasta dokladnie tydzien temu wrocila z serwisu (wymiana konusow i osi). Ostatnio praktykuje jedynie jazdę terenową (błoto - woda - las) używam oleju pedro's syn lube. Ostatnio wymienilem tylna przerzutke na deore xt. Reszta napędu ma nieco ponad 2800km
Ogór Napisano 27 Listopada 2006 Napisano 27 Listopada 2006 kolo moze skrzypien a dokladniej to luzne szprychy ... obadaj jak sa naciagniete - jesli lekko to podciagnj i wtedy nie powinno juz skrzypiec :} :030:
ralf Napisano 27 Listopada 2006 Napisano 27 Listopada 2006 tylko nie za mocno bo skrzypienie zmieni sie w strzelanie, ale to musza byc juz chyba bardzo mocno naciagniete i to szybko i tak minie, przynajmniej ja tak miałem zawsze w starym rowerku
Adamicki Napisano 27 Listopada 2006 Napisano 27 Listopada 2006 U mnie przy takich zgrzytach i trzaskach okazało się, że to obręcz popękała od środka przy nyplach. Teraz mam elitarny 660-gramowy model za 29zł razem z przepleceniem. :wink:
Dinsdale Napisano 30 Listopada 2006 Napisano 30 Listopada 2006 jesli nie zdjąłeś odblasków z kół to pierwszy trop powinien prowadzić właśnie tam sam miałem tak rok temu, ile się nagłowiłem to moje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.