ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiaj chciałem dopompować powietrza i podłączając pompkę do wentyla rzygnęło z niego olejem. Uwaliło końcówkę pompki olejem o szarym kolorze. Czy tak powinno być czy mam się obawiać że coś z damperem jest nie tak Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 I kup se tu fulla :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 dlatego nie lubię amorków Foxa ani RS. Suntour rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Nie trzeba mieć fulla żeby dostać szału. Mój seryjny uginacz marki RockShock od nowości dosyć mocno się pocił. Z Sunturem odpukać zero problemów. Części coraz droższe a coraz gorszej jakości i trwałości. Wymienili Ci widelec na Rebę czy odpuściłeś temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) z tematem widelca jest tak. Dzwoniłem do Harfy i po numerze doszli że mój amor to Recon Gold RL oem. Czyli mam wewnątrz graty Reby i jedynie waga o 200g większa. Ale Trek ładnie się zachował bo mam wybrać sobie za różnicę w cenie między Reconem a Rebą z ich strony co chce np. ciuchy, wyposażenie itd. a oni przyślą to na sklep Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Coś was nie lubią te rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Bo lubimy Treki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Teraz, wkg napisał: Coś was nie lubią te rowery To nie rowery tylko gówniane uginacze. parę lat śmigałem na Epiconie i nic się nie działo. krótki czas miałem Aurona i chodził jak marzenie. Nowy Recon w Krosie po 200 km padł (luzy na goleniach i nie trzymał ciśnienia) Teraz Fox choć nie wiem czy to usterka.? U Activi jak kupisz amorka to masz 100% pewność że wszystko będzie działać bo Paweł robi przeglądy O Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Kurcze, lubicie jedną markę amorków, a pakujecie się w odmienną z którą już mieliście problemy. Zupełnie nie rozumiem. Ja nie trawię SR Suntour i nigdy nic ich produkcji nie kupię, unikam potencjalnych problemów i nie tworzę sobie problemów na własne życzenie. P.S. Gdyby Suntour był taki super, to nie było by pakowania Foxów i RS, tylko SR. A jak jest widać, sami producenci w wyższych modelach unikają SR, o czymś to świadczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) A mi Reba 12 tkm działa idealnie. Serwisuje raz na 300-400 godzin i serwisant mi mówi, że jest w stanie idealnym. Ja jeszcze nie widziałem porządnego roweru na SR. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez wkg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, wkg napisał: Ja jeszcze nie widziałem porządnego roweru na SR. O tym właśnie wyżej pisałem. Ps. Mam sprężynowego RS z 2011 roku. Działa jak złoto (uszczelki oryginał, serwisowany 3x do tej pory tylko)... pokaż mi sprawnego sprężynowca SR z 2011-2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, Janu_sz napisał: Kurcze, lubicie jedną markę amorków, a pakujecie się w odmienną z którą już mieliście problemy. Zupełnie nie rozumiem. Jakbym miał wybór w sklepie to uwierz że wolałbym aby mi je zamienili na Suntoura . Ale niestety RS i Fox są monopolistami. Produkują drogie i gówno warte amorki. Suntour produkuje tanie do tanich rowerów i to jest ich wrzód na d...e. Dlaczego amorki RS wychodzą suche.? spoko lubicie i cenicie RS i Foxy. macie do tego pełne prawo i nikogo nie będę z tego powodu ochrzaniał ale jeśli ktoś ma odmienne zdanie od waszego to już gównoburza bo jak to nie lubieć i nie mieć RS lub Foxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Brzmisz jak Kacprek i jego "Shimano to sh*t". Szkoda, że tak się stało, ale można było rozmawiać o wyjeciu z niego RS ( podobno z tymi sprzedawcami się znasz ), obniżeniu ceny i wsadziłbyś tam ulubionego SR. Mi wymienili w ten sposób hample i siodełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, Janu_sz napisał: Brzmisz jak Kacprek i jego "Shimano to sh*t". Szkoda, że tak się stało, ale można było rozmawiać o wyjeciu z niego RS ( podobno z tymi sprzedawcami się znasz ), obniżeniu ceny i wsadziłbyś tam ulubionego SR. Mi wymienili w ten sposób hample i siodełko. myślisz że nie rozmawiałem. 1. Trek na to nie pozwala a że chłopaki mają wyłączność na Treka w moim mieście to ….. 2. Nie mają Suntoura RS i Foxy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Na razie jesteś jedyną osobą która robi gównoburzę : ( No i te Suntourowe wydumki są mniej popularne - RS-a mi każdy zrobi. Foxa pewnie tez - nie wiem, nie znam. Nie wyobrażam sobie gdzieś wysyłać na przegląd ! Mogę oddać wieczorem żeby na drugi dzień mieć na czym jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, ostry2407 napisał: 2. Nie mają Suntoura RS i Foxy Jakiś tego powód musi być. Ja tylko zgaduje, mądre głowy podjęły taką a nie inną decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Marketingowcy wiedzą, że Janusze chcą mieć naklejkę RS/Foxa na goleni. Ot cała tajemnica. Nie bierz tego do siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Jezdziłeś na Auronie , Durolux ? bo ja tak i to na modelach 2019 bo sam miałem zamontowanego Aurona. Miałem Rebę zamontowaną jak padł Recon bo mi serwis użyczył. Mam porównanie co do ich pracy i sztywności Teraz, TjakTomek napisał: Marketingowcy wiedzą, że Janusze chcą mieć naklejkę RS/Foxa na goleni. Ot cała tajemnica. Nie bierz tego do siebie. Brawo Ty. Z ust mi to wyjąłeś. Ale odbiegamy od tematu. Czy to awaria Foxa skoro olej przez wentyl poleciał.? Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez ostry2407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Nadal nie rozumiem. Dostajesz rower z nieulubionym amorem - opychasz spokojnie jako nówkę z demontażu a pakujesz co lubisz i uważasz za dobre. A już w temacie: Tak, to awaria Fox-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, Janu_sz napisał: Nadal nie rozumiem. Ja też nie rozumiem debat nad wyższością IOS a Androida ale nie zaplątam sobie tym głowy. Uwielbiasz RS lub Foxa to zostaw to dla siebie i daj żyć innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Ale to Ty w większości rozmów o amortyzatorach wskazujesz rzekomą wyższość SR nad innymi, a potem uciekasz od tematu wskazując osoby z dyskusji jako te rozpoczynające dysputę o tym Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, ostry2407 napisał: Ja też nie rozumiem debat nad wyższością IOS a Androida ale nie zaplątam sobie tym głowy. Ale te debaty rozpoczynasz i ciągniesz promując dosyć ordynarnie jedną markę i jednego dostawcę - więc się nie dziw, że ludzie się trochę podśmiewają Szczególnie, że zupełnie nie masz doświadczenia - jak sam piszesz na starym rowerze jeździłeś bardzo mało, a potem albo popsujesz albo rozwalisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry2407 Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Nic i nikogo tutaj nie promuję. Stwierdzam fakty. Nie masz pojęcia ile jeżdżę na rowerze i od kiedy a to że przyznałem się że nie znam się na geometrii ram nie oznacza że nie mam pojęcia o niczym. Sam się kręcisz jak słoik a udajesz tutaj wielkie guru. Negowałeś mnie jak i innych co do zakupu fulla a teraz sam zakładasz temat o fullu i się przymierzasz. Ot takie małe spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 W wyższych modelach rowerów nie istnieje nie tylko Suntour, ale też Cane Creek, DVO (poza Giantem, ale tylko 2019 - w 2020 już podziękowali), Ohlins (poza Specialized) czy MRP. To nie ma nic wspólnego z jakością. Po prostu mniejsi producenci a) nie mają dostatecznych mocy produkcyjnych, żeby obsłużyć cały przemysł rowerowy, i b) nie są w stanie zaoferować bardziej konkurencyjnych cen. Czysta ekonomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Teraz, Galvatron napisał: W wyższych modelach rowerów nie istnieje nie tylko Suntour, ale też Cane Creek, DVO (poza Giantem, ale tylko 2019 - w 2020 już podziękowali), Ohlins (poza Specialized) czy MRP. To nie ma nic wspólnego z jakością. Po prostu mniejsi producenci a) nie mają dostatecznych mocy produkcyjnych, żeby obsłużyć cały przemysł rowerowy, i b) nie są w stanie zaoferować bardziej konkurencyjnych cen. Czysta ekonomia. Nie ma tu nic z: - bezawaryjności, - tańszym serwisie, - jakości ? Po mojemu ma i to dużo. SR niestety zepsuł sobie próby bycia renomowanym produentem poprzez zapychanie rynku tanimi uginaczami, w których nie potrafią założyć o 2-3 usd droższych ślizgów ( nie ukrywajmy, że to znacznie podniosło by koszty bo to niecałe 3-4% ceny taniego uginacza ). Poza tym jaki problem z "a) nie mają dostatecznych mocy produkcyjnych, żeby obsłużyć cały przemysł rowerowy" ? Przeszliby z najniższego segmentu na najwyższy w produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi