Skocz do zawartości

[Opony] Nie mogę założyć opony na obręcz

Daker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

zakupiłem ostatnio w Auchan na wyprzedaży ciekawe opony do roweru. Dokładnie to te: https://suplementyisport.pl/product-pol-78720-Opona-Rowerowa-Enero-26X1-75-Ctb.html

Niestety problem w tym, że za nic nie mogę ich wcisnąć na swoją obręcz (Mavic x221). Nawet nie udało mi się założyć ich z jednej strony. Nie ważne czy próbuję podważyć, naciągnąć, zawsze w jednym miejscu drut wewnątrz wydaje się być tak naciągnięty, że nie ma szans nałożyć opony.

Da się je jakoś założyć? Bo już nie mam pomysłu co robić :/

Napisano

Jak takie g... można zakładać na takie fajne obręcze? Oddaj do sklepu i kup coś normalnego.

A jak koniecznie chcesz je założyć to mydliny nałóż na rant, łyżki w ruch i wejdzie. Tylko pomyśl o tym, że jak będziesz musiał wymienić dętkę na odludziu to jesteś bez szans.

Napisano

Opony kupiłem, żeby zobaczyć jak jeździ się na czymś węższym niż typowe opony pod MTB. 

No właśnie chyba je oddam, bo raczej nic tutaj nie pomoże a jakby jednak się udało to zdejmowanie tego czegoś i ponowne zakładanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...