Daker Napisano 4 Sierpnia 2019 Napisano 4 Sierpnia 2019 Witam, zakupiłem ostatnio w Auchan na wyprzedaży ciekawe opony do roweru. Dokładnie to te: https://suplementyisport.pl/product-pol-78720-Opona-Rowerowa-Enero-26X1-75-Ctb.html Niestety problem w tym, że za nic nie mogę ich wcisnąć na swoją obręcz (Mavic x221). Nawet nie udało mi się założyć ich z jednej strony. Nie ważne czy próbuję podważyć, naciągnąć, zawsze w jednym miejscu drut wewnątrz wydaje się być tak naciągnięty, że nie ma szans nałożyć opony. Da się je jakoś założyć? Bo już nie mam pomysłu co robić :/
MikeSkywalker Napisano 4 Sierpnia 2019 Napisano 4 Sierpnia 2019 Łyżka do opon, ewentualnie mydło/Ludwik na krawędzie i jedziesz.
maklakiewicz Napisano 4 Sierpnia 2019 Napisano 4 Sierpnia 2019 Jak takie g... można zakładać na takie fajne obręcze? Oddaj do sklepu i kup coś normalnego. A jak koniecznie chcesz je założyć to mydliny nałóż na rant, łyżki w ruch i wejdzie. Tylko pomyśl o tym, że jak będziesz musiał wymienić dętkę na odludziu to jesteś bez szans.
Daker Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Napisano 4 Sierpnia 2019 Opony kupiłem, żeby zobaczyć jak jeździ się na czymś węższym niż typowe opony pod MTB. No właśnie chyba je oddam, bo raczej nic tutaj nie pomoże a jakby jednak się udało to zdejmowanie tego czegoś i ponowne zakładanie...
maklakiewicz Napisano 4 Sierpnia 2019 Napisano 4 Sierpnia 2019 Na oponach nie oszczędzaj. Z typowo miejskich nic Ci nie polecę, bo nigdy nie używałem. Najbardziej miejskie jakie miałem to Schwalbe CX Comp z reflexem. I mogę polecić.
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 4 Sierpnia 2019 Napisano 4 Sierpnia 2019 Ale on nie może ich założyć nawet z jednej strony! Jesteś pewien, że rozmiar jest odpowiedni?
Dokumosa Napisano 5 Sierpnia 2019 Napisano 5 Sierpnia 2019 Na kondomach też tak oszczędzasz? To jest kwestia życia i śmierci...
Daker Napisano 7 Sierpnia 2019 Autor Napisano 7 Sierpnia 2019 Tak, rozmiar jest odpowiedni. Opony zwrócone.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.