mulliner Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Witam, zakupiłem fotelik dziecięcy Hamax Kiss, niestety oprócz tego że mam niską ramę i fotelik haczy o oponę podczas jazdy, sam fotelik po zamontowaniu nie jest zbyt stabilny, spójrzcie na filmik i oceńcie czy to normalne. https://www.youtube.com/watch?v=ILRPMEkDtl4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Sierpnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Fotelik powinien sztywno trzymać się prętów. Coś nie teges z montażem. Ale pomijając to, jak nie można podnieść fotelika to tak jeździć się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Coś nie jest włożone do konca czy zakręcone, tak nie powinno być. Dla malych ram Hamax robie inne pręty, sprzedawane oddzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Mam nadzieję, że dziecka nie wiozłeś. Ewidentnie fotelik nie jest właściwie zamontowany. Przy wciskaniu musi być wyraźnie słyszalny klik. A u Ciebie wygląda jakby nie zadziałały zatrzaski. W miejscu mocowania ma być sztywno, jedyne dźwięki mogą pochodzić od elementów plastikowych fotelika. Podjedź do sklepu albo do kogoś kto ma taki fotelik i sprawdź prawidłowe mocowanie. A jak to świeży zakup do zwrot/wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulliner Napisano 4 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Wydaje się że bolce są zatrzaśnięte prawidłowo, zielone dwa przyciski sygnalizujące czy wszystko jest zatrzaśnięte poprawnie są widoczne. Dosyć mocno wciskałem te mocowanie także nie ma opcji że nie weszło do końca. Fotelik jest nowy więc ewentualnie można zareklamować, ale najpierw chciałem coś się o tym mocowaniu dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Ale w jakim jest luz? Pręty luźne w mocowaniu, baza fotelika luźna na prętach, fotelik luźny na bazie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mulliner Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 Podstawa to pręty luźne w mocowaniu, przez to przenosi się to tez na siedzisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.