haabee3 Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Witam Mam problem, otóż przy hamowaniu przednim hamulcem (siła na przodzie) wydobywa się dzwięk jakby łamania metalu. Byłem przekonany ze to coś sterach, wymieniłem łożyska, wszystko zdjąłem i dokładnie wyczyściłem oraz nasmarowałem, problem nie ustąpił.. Dziś zdjąłem cały widelec zacisnąłem w imadle i przy poruszaniu przód tył dzwięk został zlokalizowany A więc trzaskanie wydobywa się z łączenia korony widelca ze sterami. Dokładnie w tym miejscu co na zdjęciu (nie moim) Znajomy mechanik powiedział że jest to totalnie nie grozne, lecz moja psychika tego nie wytrzymuje Powiedział też ze mogę wysłać go do silverfisha (mieszkam w uk) na wymianę górnej części, która nie ukrywam trochę kosztuję. A więc czy ktoś z was uporał się z tym problemem i czy da się to jakoś zrobić samemu, czy tylko w grę wchodzi wymiana góry widelca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Odezwij się do @ACTIVIA, on wymienia rury sterowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Jak wyżej kolega napisał. Sterówka się ...zepsuła :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haabee3 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Znalazłem angielskie tematy na temat loctite 290, co sądzicie? warto spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Pewno,ze mozesz sprobowac, ale zeby to mialo sens, to musialbys wypracowac rure, a nastepnie wprasowac z klejem. Jezeli klej ma az tak duza penetracje, to mozesz zaaplikowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Nie sądzę żeby to zadziałało. Klej jest jednak dość gęsty w porównaniu do np oleju penetrującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ice123 Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Mam ten sam problem ale z foxem 36 i jest to strzelająca korona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi