adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Witam wszystkich serdecznie, Posiadam nowy rower Lazaro. Po 400 km łańcuch hg40(seryjny) wyciągnął mi się do 1.25% po takim przebiegu. Kupiłem nowy łańcuch kmc x8.93 wersja OEM. Po pierwszym nałożeniu wytarłem delikatnie łańcuch zewnątrz szmatką z benzyną ekstrakcyjną po czym założyłem. Super się jeździło ( bardzo cicho przy tym fabrycznym smarze). Przejechałem tak 25 km. Wróciłem do domu. Coś mi cykalo od jakiegoś czasu także Wyczyściłem cały napęd, nowy suport, wyczyściłem mufe. Posmarowałem tylko gwinty mufy wszystko podokręcałem i zrobiłem do dziś 50 km. Cykanie ustało ale nie wiem przez co czy nowy suport na starym też nie cykalo jak pedały posmarowałem.Te 50 km czuję drgania na pedałach. Jak łańcucha nie ma na zębatkach ( ruszam samą korbą, to korba chodzi idealnie, szybko, wzorowo)Łańcuch jest nasmarowany: https://allegro.pl/oferta/smar-rowerowy-do-lancuchow-ceramiczny-200ml-wawa-7893298960?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Co może być przyczyną? Dziś południu założę stary hg 40 i się przejadę. Czy jest możliwe że łańcuch przez pierwsze 25 km chodził super na tym fajnym tłustym olejku od kmc a potem nagle pojawiły się wibracje? Czy może być przyczyną zbyt dużo smaru do łańcucha ( ten Nikitin jest bardzo rzadki,w sprayu, super ma opinie, mało co się do niego przylepia. Bez pedałowania nie ma żadnych wibracji. Co zrobić jeśli się okaże że na hg 40 nie ma wibracji? Reklamować łańcuch czy po prostu po 25 km nagle łańcuch się nie przyjął. Na zdjęciu stary łańcuch hg40
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Dzięki za szybką odpowiedź. Ktoś jeszcze fajnie jak by się wypowiedział. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Czemu na początku nie było drgań, a teraz są? Łańcuch nie przeskakuje wszystko jest okej tylko te wibracje...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Fabryczny smar jest bardzo dobry, przez co łańcuch pracował bardzo gładko. Po 25 km złapał trochę brudu i jest już nieco gorzej. Zawsze jest tak, że jak masz sterylnie czysty napęd, zwłaszcza łańcuch, to całość działa idealnie. Wraz z łapaniem brudu jest coraz gorzej. Przy bardzo mocno zabrudzonym, lekko suchym napędzie zaczyna to być nawet wyczuwalne pod nogą. PS: Dobrze przeciągnąłeś łańcuch przez tylną przerzutkę? To jest już klasyczny błąd, który popełnił chyba każdy w swoim życiu.
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Teraz, skom25 napisał: Fabryczny smar jest bardzo dobry, przez co łańcuch pracował bardzo gładko. Po 25 km złapał trochę brudu i jest już nieco gorzej. Zawsze jest tak, że jak masz sterylnie czysty napęd, zwłaszcza łańcuch, to całość działa idealnie. Wraz z łapaniem brudu jest coraz gorzej. Przy bardzo mocno zabrudzonym, lekko suchym napędzie zaczyna to być nawet wyczuwalne pod nogą. No właśnie. Wczoraj wyszejkowalem ten kmc. Dałem dużo smaru. I jeździłem dziś tylko po ścieżkach rowerowych. Sama wibracja przy pedałowaniu może być oznaką że łańcuch się nie przyjął, nawet jeśli pierwsze 25 km było super? Ile jeszcze tak pojeździć i ew zobaczyć na starym łańcuchu czy jest tak samo ?
GrzesPL Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Dzień dobry Jeździć, nie przejmować się. Mi taki wibracje pod pedałem zdarzają się właśnie na świeżo wyczyszczonym łańcuchu. Kilkanaście kilometrów i będzie ok.
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Teraz, adam42094 napisał: łańcuch się nie przyjął Jakby się nie przyjął, to by skakał na zębatkach. Jeździj i sprawdź to o czym pisałem wcześniej.
Quell Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Po pierwsze,to o co wcześniej pytano,prawidłowo przełożony ? Łączenie nitowano,czy spinka ?
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Spinka kmc. Przełożony tak jak zawsze Teraz, skom25 napisał: Jakby się nie przyjął, to by skakał na zębatkach. Jeździj i sprawdź to o czym pisałem wcześniej. Teraz przy pedałowaniu w tył w domu słyszę takie lekkie stuki w okolicy kasety. Teraz przy pedałowaniu w tył w domu słyszę takie lekkie stuki w okolicy kasety, lub przerzutek
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Naprawdę, wsiądź na ten rower i pojeździj... Zawsze jest tak, że całość musi się "ułożyć".
Quell Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Ja się tam nie znam,ale z tego co widać na tym kiepskim foto,wózek wchodzi praktycznie w największy blat kasety,to musi skakać.
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Idę pojeździć jeszcze ze 100 km jak nie będzie poprawy to zakładam hg 40 i dojeżdżam wszystko i zmienię cały napęd. Na tym rozciągniętym hg 40 się bardzo dobrze jeździło.
abdesign Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Nie pojeździj... tylko odsuń to kółko od zębatek ja Ci napisał @Quell
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Teraz, abdesign napisał: Nie pojeździj... tylko odsuń to kółko od zębatek ja Ci napisał @Quell Te kółko tak jest bo przecierając łańcuch szmatką za bardzo trzymałem łańcuch i tak jakby się zawiesił. Wtedy pedałujemy delikatnie do przodu i wszystko wraca do normy. W takim momencie akurat zdjęcie zrobiłem. Idę właśnie na rower. Wkurzony jestem bo przejechałem nim niecałe 500 km i po 300 km zacząłem w nim grzebać począwszy od zmiany opon z no name na mezcale i potem co chwilę mi coś przeszkadzało. Cykanie było najpierw. Nakupowalem multum kluczy i cykanie ustało a teraz wibrację. Więcej nad tym rowerem siedzę i rozkręcam niż jeżdżę. Dlatego teraz jeżdżę kilka dni mam nadzieję że wibracje ustaną a jak nie to trzeba założyć stary łańcuch. Podpowiedźcie jak ten cały komplet napędowy altusa się dojedzie to jaki kupić . Mam już dwa nowe łańcuchy kmcx8.93. Altus jest dla mnie wystarczający jeśli chodzi o szybkość zmiany biegów i ogólnie w niczym mi nie przeszkadza i kosztuje chyba 30 zł kaseta i korba z 90. Tylko ten Łańcuch hg 40 po 400km 1.25% wyciągnięcia już. Jeśli jednak sprzęty wyższych grup np Acera alivio wytrzymają więcej kilometrów bo tylko na tym mi zależy to proszę o podpowiedzenie co najbardziej się opłaca. Na lekkości, wyglądzie, zabezpieczeniu korozyjnym mi nie zależy bo w śnieg nie będe jeździł a rower zawsze trzymany w temperaturze pokojowej.
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, adam42094 napisał: Te kółko tak jest bo przecierając łańcuch szmatką za bardzo trzymałem łańcuch i tak jakby się zawiesił. Wtedy pedałujemy delikatnie do przodu i wszystko wraca do normy. W takim momencie akurat zdjęcie zrobiłem. Idę właśnie na rower. Wkurzony jestem bo przejechałem nim niecałe 500 km i po 300 km zacząłem w nim grzebać począwszy od zmiany opon z no name na mezcale i potem co chwilę mi coś przeszkadzało. Cykanie było najpierw. Nakupowalem multum kluczy i cykanie ustało a teraz wibrację. Więcej nad tym rowerem siedzę i rozkręcam niż jeżdżę. Dlatego teraz jeżdżę kilka dni mam nadzieję że wibracje ustaną a jak nie to trzeba założyć stary łańcuch. Podpowiedźcie jak ten cały komplet napędowy altusa się dojedzie to jaki kupić . Mam już dwa nowe łańcuchy kmcx8.93. Altus jest dla mnie wystarczający jeśli chodzi o szybkość zmiany biegów i ogólnie w niczym mi nie przeszkadza i kosztuje chyba 30 zł kaseta i korba z 90. Tylko ten Łańcuch hg 40 po 400km 1.25% wyciągnięcia już. Jeśli jednak sprzęty wyższych grup np Acera alivio wytrzymają więcej kilometrów bo tylko na tym mi zależy to proszę o podpowiedzenie co najbardziej się opłaca. Na lekkości, wyglądzie, zabezpieczeniu korozyjnym mi nie zależy bo w śnieg nie będe jeździł a rower zawsze trzymany w temperaturze pokojowej. Zrobiłem teraz kolejne 25km. Na tych najczęstszych przerzutkach jakby trochę mniej już jest wibracji. Ale dziwne to jest, że kilka razy łańcuch się bez wibracji obróci, a potem kilka razy z Wibracjami. Jak przerzucam na te przerzutki które jeżdżę mało np 3*8 to jakby większe były wibracje były. Proszę zobaczyć zdjęcia napędy, może coś tu jest nie tak, za blisko przerzutki od kasety itp. kaseta ma minimalny luz ale jak próbowałem dokręcić grzechotką to jakby klucz przeskakiwał to chyba bardziej się nie da..
Gość Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 No przecież ktoś wyżej Ci już napisał, że kółko jest za blisko kasety.
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Teraz, skom25 napisał: No przecież ktoś wyżej Ci już napisał, że kółko jest za blisko kasety Przesyłam bliższe zdjęcie. Czy to może być przyczyną drgań na pedałach? Jak ją odsunąć od kasety i o ile to zrobić? Posiadam wszystkie potrzebne klucze .
Quell Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Na największych blatach nie ma szans,żeby nie ocierała,w efekcie szarpanie,to normalne z taką "regulacją". https://bikehunter.pl/regulacja-tylnej-przerzutki/
abdesign Napisano 3 Sierpnia 2019 Napisano 3 Sierpnia 2019 Kolego, piszesz sam że najgorzej jest na największej zębatce... I jak pokazujesz łańcuch na niej to widać że szlifujesz kółeczko o zębatkę. Im większa zębatka tym masz bliżej kółeczko przerzutki. Na innych jest inaczej więc wrzucanie zdjęcia z łańcuchem na innych nie ma sensu.
adam42094 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Teraz, abdesign napisał: Kolego, piszesz sam że najgorzej jest na największej zębatce... I jak pokazujesz łańcuch na niej to widać że szlifujesz kółeczko o zębatkę. Im większa zębatka tym masz bliżej kółeczko przerzutki. Na innych jest inaczej więc wrzucanie zdjęcia z łańcuchem na innych nie ma sensu. Przesyłam zdjęcie na zębatce numer 1,8 i zdjęcie z aukcji gdzie kupiłem rower ( jak bylo na początku, na białym tle)Czyli co muszę to wyregulować przedni czy nie? Bo już się pogubiłem. Nigdzie nie haczy ale na zębatce numer 8 jest blisko. Czy przerzutki się same rozregulowują? Np przy nowym łańcuchu? Od nowości się super jeździło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.