snazo Napisano 30 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Cześć moj sprzet to: -samsung gear s4 -samsung s9+ z aplikacją endomondo z ktora jestem juz 7 lat i nie chce przesiadac sie na inną. Aktualnie jezdze tylko z zegarkiem. Chcialbym aby moje pomiary były bardziej dokladne i zastanawiam sie co bedzie lepsze miernik predkosci oraz czujnik kadencji? Czy lepsza opcja byloby kupic całego zestawu licznika z kadencja i miernikiem predkosci i polaczyc wszystko z zegarkiem a po treningu przesłać dane do endomondo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Mam LG V30, używam endomondo. Kupiłem czujniki, nie działało to tak super, lag z czujnika prędkości był potężny, średnią obrotów miałem np 40 bo endo nie wycina czasu bez kręcenia, pokazuje cały przejazd dzielony przez liczbę obrotów - znaczy się bzdury. No i zawsze dbałem o baterię, jak się chce iść na rower to trzeba naładować, rytuał taki. Wkurzyłem się, kupiłem Sigmę Rox 11.0, rozwiązało to wszelkie problemy. Sensory działają o wiele lepiej, licznik jest wygodniejszy bo cały czas wyświetla parametry, średnią obrotów prezentuje jak powinien pomijając zero. Do tego ta bateria, ładuję raz na chyba 3 tygodnie. Jak trzeba to prowadzi mnie po GPXie, ekranów masz kilka i możesz sobie sparametryzować jakie funkcje chcesz mieć widoczne na ekranach. Tylko trochę kulawa jest sama aplikacja sigmy, i na PC i na androida, taka średnio dopracowana. Ale da się używać i jak już minie szok jak można spieprzyć soft to używa się jej normalnie. Ja polecam dedykowany licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snazo Napisano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 15 godzin temu, cervandes napisał: Mam LG V30, używam endomondo. Kupiłem czujniki, nie działało to tak super, lag z czujnika prędkości był potężny, średnią obrotów miałem np 40 bo endo nie wycina czasu bez kręcenia, pokazuje cały przejazd dzielony przez liczbę obrotów - znaczy się bzdury. No i zawsze dbałem o baterię, jak się chce iść na rower to trzeba naładować, rytuał taki. Wkurzyłem się, kupiłem Sigmę Rox 11.0, rozwiązało to wszelkie problemy. Sensory działają o wiele lepiej, licznik jest wygodniejszy bo cały czas wyświetla parametry, średnią obrotów prezentuje jak powinien pomijając zero. Do tego ta bateria, ładuję raz na chyba 3 tygodnie. Jak trzeba to prowadzi mnie po GPXie, ekranów masz kilka i możesz sobie sparametryzować jakie funkcje chcesz mieć widoczne na ekranach. Tylko trochę kulawa jest sama aplikacja sigmy, i na PC i na androida, taka średnio dopracowana. Ale da się używać i jak już minie szok jak można spieprzyć soft to używa się jej normalnie. Ja polecam dedykowany sigma polaczy sie z moim zegarkiem aby zapisywac również puls a na koniec bede mogl wszystkie dane przeslac do endomondo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.