Mentos Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Mam pytanie o Google mapy i nawigowanie wg zaimportowanego GPX’a. Otóż wyeksportowałem sobie zaplanowaną z mozołem traskę na Stravie po Hvarze ponad 150km do formatu GPX i w Google nawet udało mi się ją zaimportować do „Twoje miejsca/MAPY”. Mogę owszem tą mapę otworzyć, ale za chiny nie wiem jak wg tej mapy włączyć na jej podstawie nawigację czy to na kompie czy na androidzie. Czy da się to zrobić/wiecie gdzie ten magiczny click „nawiguj”? Jest tylko click „Otwórz w Moich Mapach” ale g to daje bo tam też nie ma opcji nawiguj, rozpocznij itp. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Możesz śmiało zignorować ten post, bo w zasadzie nie odpowiada na Twoje pytanie ale jeżeli ta trasa zaplanowana jest w terenie, to polecam mapy.cz - można wgrać gpx i nawigować po wgranej trasie, a mapy są mega dokładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 1 godzinę temu, Mentos napisał: Mam pytanie o Google mapy i nawigowanie wg zaimportowanego GPX’a. Otóż wyeksportowałem sobie zaplanowaną z mozołem traskę na Stravie po Hvarze ponad 150km do formatu GPX i w Google nawet udało mi się ją zaimportować do „Twoje miejsca/MAPY”. Mogę owszem tą mapę otworzyć, ale za chiny nie wiem jak wg tej mapy włączyć na jej podstawie nawigację czy to na kompie czy na androidzie. Czy da się to zrobić/wiecie gdzie ten magiczny click „nawiguj”? Jest tylko click „Otwórz w Moich Mapach” ale g to daje bo tam też nie ma opcji nawiguj, rozpocznij itp. Dzięki Wydawało mi się, że dobrze pamiętam - że lokalizacja musi się pokrywać z wgranym track-iem i wtedy to zadziała, ale chyba jednak nie ma szans: https://suport.google.com/maps/thread/7840382?hl=en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Polecam tak jak akkwlsk mapy.cz (prosta apka) lub Locus Map (rozbudowana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 A ja polecam: http://brouter.de/brouter-web mapy.cz są jakieś nijakie w obsłudze, dla mnie wygodniejszy jest brouter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Też polecam Locusa, w połączeniu z mapą z OpenAndroMaps to moje uniwersalne narzędzie do nawigacji, nie tylko na rowerze ale i pieszo. Ale chyba nie ma w nim trybu nawigowania w sensie "skręć lewo / prawo", zamiast tego widzisz swoje położenie względem mapy i wyznaczonej trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 30 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 Dzięki @ssslawecki, tak myślałem jak napisane w tym googlemaps help że nie zadziała, w sumie dziwne czemu nie. Ale Locusmap oczywiście mam i też sobie cenię i już trak zaimportowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 30 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 @bts jak najbardziej w Locusie (darmowym) jest nawigowanie głosowe z informacją przed zmianą kierunku, na dodatek można ustawić jak często ma gadać i wiele innych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.