Skocz do zawartości

[zapięcie] Co wybrać, co polecacie.

Dbanan992

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko,
Sytuacja wygląda tak, zrobiłem konwersję roweru na elektryczny, szukam lepszego zabezpieczenia. 
Obecnie łańcuch z szyfrem. Coś takiego tylko szyfr 5 liczbowy https://www.ceneo.pl/23196652
Myślę nad tym:

Kryptonite Evolution 1090 Series 4,
Kryptonite Keeper 785
Albo łańcuch z kłódka(jaki?)
Myślałem też nad ulockiem ale wydaje mi się to nieporęczne.
Ewentualnie co Wy polecacie?
Pozdrawiam  

A na jak długo planujesz zostawiać rower? Kwestia godzin czy minut? Bo jeśli to pierwsze to zdecydowanie u-lock albo porządny łańcuch (niestety - waga).

Na krótkie postoje - sklep, wc, itp - coś z rodzaju folding lock - są lżejsze, praktycznie nie poczujesz ich w transporcie.

Najczęściej zostawiam rower dość krótko do godziny (zakupy i takie tam). Chociaż planuję teraz jeździć do pracy rowerem gdzie stałby prawie 11h, chociaż jest to okamerowane, oświetlone miejsce, gdzie bramka otwiera się za okazaniem identyfikatora.

Ja mam rower za ponad 10 koła i znalazlem dzisiaj takie zabezpieczenie składane + inteligentny alarm który wzmacnia zabezpieczenie x krotnie, bo nawet jak dasz jakies pancerne to i tak jak ktos bedzie chcial to sie do niego przymierzy a tutaj jak ktos zacznie sie naprawdę bawic to uruchomi sie alarm, w przypadku gdy uderzy pilka lub cokolwiek to jest tylko alarm ostrzegawczy:

Niby 400zl ale doplacasz tylko 200zl bo wiekszosc zabezpieczeń to 200zl

https://allegro.pl/oferta/zabezpieczenie-rowerowe-abus-bordo-alarm-6000a-90-8353016861

Co myslicie?

W dniu 5.08.2019 o 22:10, 4kwiatek napisał:

Zawsze można zastosować patent który stosujemy u mnie w pracy. Na stałe U-lock przypięty w pracy, przy rowerze jeździ Asus Bordo. Na wiele godzin jest "ciężko i pancernie". Żeby wyskoczyć po napój w sklepie jest też coś przy rowerze.

dokladnie, a w razie co jak ukradna to masz ubezpieczenie roweru w wartosci 5% jego ceny, lepiej nie dmuchac na zimno i mysle ze to najlepsze zabezpieczenie  + oddaja hajs ramy jak sie złamie albo Ty sie zlamiesz + placa OC jak wlecisz na auto :P

wychodzi na to ze asus bordo + ubezpieczenie = najlepsze zabezpieczenie za około 600zł~ (w zaleznosci ile rower kosztowal, moj np 10k (450zl ubezpieczenie + zapieciei 150zl~)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...