Gość Napisano 13 Sierpnia 2019 Napisano 13 Sierpnia 2019 okazuje się że do fulcrumów nie da się zakupić samych obręczy.. zatem ostatecznie zamawiam dt z daveo. Ostatnie pytanie. Zamówię jednak piasty z mocowania tarcz na center lock i tu pytanie jakie tarcze zakupić? z ICE czy bez? Hamulce w rowerze to Shimano RS505. Na oryginalnych kołach są zamontowane tarcze SM-RT86 Opinie na temat ICE krążą różne, warto dopłacać? Czy takie SM-RT64 wystarczą? Cytuj
m0d Napisano 18 Sierpnia 2019 Napisano 18 Sierpnia 2019 IMHO spokojnie możesz kupić najzwyklejsze tarcze, mają być proste i sztywne i to tyle. Ten cały "ajstech", czy to warstwowe tarcze czy klocki z radiatorami, to IMHO typowa wydumka typu "Rewolucja! Wg badań laboratoryjnych Shimano zapewnia poprawę o całe 0,000142%". Choć oczywiście znajdziesz też gorących zwolenników, którym hamulce nie działały a nagle po włożeniu tarczy z fikuśnym radiatorem czy rdzeniem z alu to rower dęba staje Może jakbym regularnie jeździł na wielokilometrowych zjazdach po jakichś górskich serpentynach to bym podchodził do tego na zasadzie "lepiej mieć niż nie mieć bo a nuż nieco pomoże". Cytuj
rzymo Napisano 18 Sierpnia 2019 Napisano 18 Sierpnia 2019 Owszem, ale dochodzi też kwestia wizualna, ja jestem w stanie nieco dopłacić, żeby mieć tarcze z alu pająkiem. Wiem, że to przy moim stylu jazdy nic nie daje, ale po prostu lepiej wygląda... (szkoda że wycofali SLX bez ajstecha, ale na pająku - RT79) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi