Gość Napisano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 dostałem odpowiedź ze sklepu odnośnie adapterów: To jest na wcisk zmienia się to bez kluczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2019 okazuje się że do fulcrumów nie da się zakupić samych obręczy.. zatem ostatecznie zamawiam dt z daveo. Ostatnie pytanie. Zamówię jednak piasty z mocowania tarcz na center lock i tu pytanie jakie tarcze zakupić? z ICE czy bez? Hamulce w rowerze to Shimano RS505. Na oryginalnych kołach są zamontowane tarcze SM-RT86 Opinie na temat ICE krążą różne, warto dopłacać? Czy takie SM-RT64 wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 IMHO spokojnie możesz kupić najzwyklejsze tarcze, mają być proste i sztywne i to tyle. Ten cały "ajstech", czy to warstwowe tarcze czy klocki z radiatorami, to IMHO typowa wydumka typu "Rewolucja! Wg badań laboratoryjnych Shimano zapewnia poprawę o całe 0,000142%". Choć oczywiście znajdziesz też gorących zwolenników, którym hamulce nie działały a nagle po włożeniu tarczy z fikuśnym radiatorem czy rdzeniem z alu to rower dęba staje Może jakbym regularnie jeździł na wielokilometrowych zjazdach po jakichś górskich serpentynach to bym podchodził do tego na zasadzie "lepiej mieć niż nie mieć bo a nuż nieco pomoże". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Owszem, ale dochodzi też kwestia wizualna, ja jestem w stanie nieco dopłacić, żeby mieć tarcze z alu pająkiem. Wiem, że to przy moim stylu jazdy nic nie daje, ale po prostu lepiej wygląda... (szkoda że wycofali SLX bez ajstecha, ale na pająku - RT79) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi