jarek74 Napisano 28 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Witam.Mam rower Romet Huragan 1+ chciałbym wymienić przy nim pedała na szosowe i kupić buty. Ale nie wiem jakie buty. Mam możliwość kupna butów w Austrii ale potrzebuje porady jakie te buty ? Jakie pedała ? Może ktoś doradzić . Np co są warte te buty https://www.hervis.at/store/Schuhe/Radschuhe/Rennrad/Diadora/Phantom/p/COLOR-2219611 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 A co to sa pedala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 28 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 Dobrze a więc jakie pedały kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Maja 2020 Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) W dniu 28.07.2019 o 18:01, jarek74 napisał: Np co są warte te buty https://www.hervis.at/store/Schuhe/Radschuhe/Rennrad/Diadora/Phantom/p/COLOR-2219611 Na polskim rynku diadora praktycznie nie występuje więc ciężko powiedzieć. Na pewno but trzeba przymierzyć także zakup albo stacjonarny albo ze sklepu z prostym/darmowym zwrotem. Osobiście za podobną kasę kupiłem Vittoria Alise i szczerze mówiąc chyba nie dałbym 90 ojro za buty z rzepami diadora xd Szczególnie po dzisiejszym kursie W dniu 28.07.2019 o 18:01, jarek74 napisał: Jakie pedała ? Masz w sumie dwa systemy do wyboru, shimano albo look. Spokojnie możesz brać najtańsze, najprostsze modele (look keo 3 czy shimano rs500/r540), będą wytrzymałe i w sumie nie ma się co zepsuć przez tysiące kilometrów. Wyższy model = przede wszystkim niższa waga. Jeśli chodzi o look vs. shimano. Obecnie jeżdżę na shimano, wcześniej miałem look i szczerze mówiąc look podczas wpinania/wypinania był dla mnie w pewien sposób przyjemniejszy w użytkowaniu. Bloki shimano są za to stabilniejsze przy chodzeniu jeśli jest taka potrzeba. Tak naprawdę możesz wziąć te, które Ci się bardziej podobają/będą tańsze Edytowane 10 Maja 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi