KrisK Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Potrzebuję szybkiej porady. Od jakiegoś czasu dość mocno mnie drażni nawigacja z telefonem bo jego wyciąganie jak się jedzie co większy rozjazd jest niepraktyczne. A ponieważ pojawił się też pomysł licznika postanowiłem to połączyć. W sumie pod długich namysłach stwierdziłem, że z wszystkiego na rynku sensowne i w zasięgu cenowym będą albo ROAM albo 530. niestety wszelkie filmiki i testy wahoo skupiają się na liczniku a garmina na mapach ;D Potrzebuję licznika, który spełni funkcję nawigacji. Najczęściej używam osm ump Próbowałem komota ale szczerze to mnie wywiódł w drogi których nie ma. Dla tego zaczynam się mocno bać wahoo. Po co mi nawigacja która w lesie będzie bezużyteczna. Teoretycznie garminowi można wrzucić inne mapy. Wiecie jak jest w 530 z funkcjami licznika? I ustawień ekranu? Czy jest to, chociaż zbliżone do funkcjonalności wahoo? I czy są w 530 strefy tętna. No i czy to zmienianie trasy w czasie jazdy bez telefonu jest realne czy to nie jest wykonalne przyciskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 26 Lipca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Wiem jak jest z funkcjami licznika w 530. Wiem jak jest z ustawieniami ekranu. Funkcje są te same co w Wahoo i więcej. W 530 są strefy tętna. Zmienianie trasy jest jak najbardziej realne - do miejsca na mapie, do zapisanego punku, do początku trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Na funkcję licznikowe w 530 nie powinieneś narzekać. Do nawigowania jest całkiem spoko, ale całkowicie z tel. Bym nie rezygnował. 530 nie ma wyszukiwania po adresach. A wszelkie opcje na mapie choć możliwe za pomocą przycisków, na małym ekranie są bardzo upierdliwe. Lepiej to zrobić choćby w GC i wrzucić do licznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 27 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Kupione, jak będę niezadowolony będzie wszystko na Was Zobaczymy jak sobie to cudo radzi. Z telefonu nie rezygnuję ale nie chce co chwile musiec sprawdzac trasy na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Nie będziesz załował ROAM wymiata, mam od miesiąca, a przesiadłem się właśnie z Garmina. Intuicyjność i szybkość obsługi to kosmos. A diody pokazujące kierunek jazdy lub strefy (mocy, pulsu) to bardzo fajne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 W dniu 27.07.2019 o 17:36, szymony napisał: Do nawigowania jest całkiem spoko, Tia człowiek miał locusa i nie miał problemów Mocna wejście w temat bo wieczorna wycieczka w połowie zaowocowała padem lampki... ( w końcu czemu nie pojechać po nieznanym terenie z niesprawdzoną lampką i bez rezerwy) No to ustawiłem navi co by mnie do domu prowadziła. Piknie ładnie ale trafiłem po drodze na jakieś druty.... Mapy do zmiany na umpc na niej w miejcu drutu sie droga kończy więc by mnie tam nie powiodło. Gdyby nie to że było ciemno dziki goniły i jelenie wyły nie zirytowały by mnie mapy garmina. W sumie dobrze że nie wjechałem w jakiś rów po omacku I od razu zaznacze że komot wyznaczył dokładnie tak samo trasę jak garmin więc mając wahoo był bym w tych samych drutach zaplątany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 No bo wszystkie te darmowe mapy bazuję na openstreet. Kolorki może jakieś inne ale treść ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Dokładnie. A osm jest niestety bardzo optymistyczne jeśli chodzi o przejezdność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.