Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Cześć jestem w trakcie serwisu amortyzatora rock shox revelation 2016, i mam problem z odkręceniem śruby w goleniu z tłumikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 w goleniu ze sprężyną powietrzną* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 W goleni, a nie goleniu. No ale jaki problem, co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Rozbieram amortyzator 2 raz w życiu (Mój pierwszy raz to bym santour XMC ) i nie wiem czym odkręcić tą srubę. Imbus piątka nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Imbus? Nie wiem, może ja źle widzę, ale przecież tam wchodzi nasadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 No właśnie ale szyjka* jest zbyt długa dla klucza nasadowego *zaraz wyślę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 No tak, bo potrzeba długi klucz nasadowy. Polecam obejrzeć filmiki na YT, bo to dość standardowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Ok zaraz zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 A czy tam już nie wykręciłeś śruby czasem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Nie Edytowane 27 Lipca 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Jak na moje oko, to po pierwsze - śruba jest urwana, a po drugie - uszkodzona jest goleń. Powinien być w niej okrągły otwór, a jest jakis dziwny sześciokątny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Teraz, TheJW napisał: Powinien być w niej okrągły otwór, a jest jakis dziwny sześciokątny. Mógłbyś zaznaczyć w paintcie o jaki otwór ci chodzi Bo to co jest na środku zdjęcia umieszczone na śrubie to jest jakaś nakrętka tak na moje oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Nie chce mi się, jest późno. Zdjęcia kiepskie i nieostre, nie miałem też przyjemności Revelation'a serwisować, ale na moje oko rozdupcyłeś sobie Pan widelec. Na pierwszym zdjęciu widać, ze otwór w goleni częściowo wygląda jak gniazdo pod imbusa (chociaż krawędzie na oko nie są takiej samej długości), a z drugiej (lewo-góra) jest półokrągły. Mam pytanie - czy Ty przypadkiem nie nap...arzałeś młotem w niewykręconą śrubę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Teraz, TheJW napisał: ale na moje oko rozdupcyłeś sobie Pan widelec. Kupilem go używanego. I jeszcze go nie rozkręcałem To jest chyba troszeczkę ostrzejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 No to kupiłeś złom... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Jak by ktoś miał jeszcze jakiś pomysł proszę śmiało pisać. Jutro jeszcze spróbuję z kluczem nasadowym długim. 1 godzinę temu, skom25 napisał: potrzeba długi klucz nasadowy. Polecam obejrzeć filmiki na YT, bo to dość standardowe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Heh teraz widzę, że to nie otwór tylko nakrętka. No i co klucz nasadowy 8mm nie pasuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Nie próbowałem, jeszcze... Ja mówiłem, że to jest nakrętka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Miałem ciężki dzień i może nie czaję już o co chodzi ale jaki jest problem z tą śrubą?? Wydaje mi się, że to trochę starsza konstrukcja niż 2016 bo to chyba DA i klucz nasadowy 10mm tam będzie pasował. Edytowane 25 Lipca 2019 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Nie do końca wiadomo czym ją odkręcić. za to TheJW mówi ,że to złom i śruba jest urwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Już nawet się domyślam, jak do tego doszło... Ktoś nie dokręcił śruby i porządnie dobił. Wtedy tłumik zrobił sobie otwór na dole goleni. Jest tam oryginalnie mniej więcej coś takiego: Z czego czerwona śruba jest wkręcana od zewnątrz (na nią są nakładane podkładki), a nakrętka siedzi w środku. Ale nie mam pewności na 100%, bo nie mogę znaleźć manuala dla modelu 2016. Jest dla starszych i 2018+. Edit: Jesteś pewny, że to model 2016? Nie pasuje mi to do katalogu części zamiennych na ten rocznik... Edytowane 25 Lipca 2019 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Z czerwoną śrubą jest wszystko w porządku tu chodzi o tą drugą (u mnie czarną) Ta czerwona jest od goleni z tłumikiem A czarna jest od sprężyny powietrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Przecież napisałeś, że masz problem od strony tłumika (pierwszy post). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuperator22 Napisano 25 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 2 godziny temu, Rekuperator22 napisał: w goleniu ze sprężyną powietrzną* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Nie. Nie jest złom tylko mi to wygląda na model DualPosition (2013). To się odkręca głębokim kluczem nasadowym lub rurkowym 10mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi