Skocz do zawartości

[korba] blat 20T gdzie kupić.

Kacperek12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kacper, jesteś fanem nietypowego... to już wiadomo. Nie ma wielu zębatek 20t są dwie na krzyż i trzeba "niszczyć" korbę bo 22t to jest najmniejsza zębatka jak wchodzi normalnie. Rozstaw mocowań w twojej korbie (każdej z bcd 64 a mniej w korbach mtb i tak nie ma) wygląda tak, że - średnica koła na której siedzą jest niemal w linii zębów 20t... nie ma więc popytu na 20t do korb mtb... bo nie ma takich korb, więc prawie nikt ich nie robi. Zresztą po kiego wała? Jeżdżąc poniżej 0,55 ( dostajesz to przy 2x10 22/40) jadąc pod górę spadasz z roweru na bok. Chłopcy od skakania z murków i robienia wheele z napędami 2x i 3x zamiast normalnych trilówek to wybacz - bieda i nie są rynkiem. A jak już ktoś musi bo się udusi to ma te 50 euro albo mu przykro.

Napisano

Korba i tak krzywa to się powierci:D.

Żaden zakład mi nie wytnie takie zębatki?

Jak nie ma to trudno się mówi.

Jak się skończy kaseta wymienie na 11-40.

Napisano

Pewnie się znajdzie. Tyle że 1 sztuka wyjdzie Ci cenowo idiotycznie drogo. A tak szczerze po co Ci to? Czego nie podjedziesz przy tym Twoim 32-22 i zwykłej taniej i łatwo dostępnej 11-36? To daje Ci ~0,61... czego byłoby tu brak? 

Napisano

Przy moim 22-34.

Żeby szybciej kręcić i wjechać na bardziej strome podjazdy.

Albo kupie kasetę 11-40 10-11sp

Albo załaduje 40T zamiast 36T w kasecie 11-36 9sp.

Napisano

Nie będę zakładał nowego tematu, mam pytanie czy istnieje kaseta 8sp 11-36 o normalnym stopniowaniu 11-13-15-17-21-24-28-36

Lub 9sp o stopniowaniu. 11-13-15-17-21-24-28-34/(32)-36 lub 40?

• Mod Team
Napisano

Szukaj w Chinach. Sądzę, że tamtejsze portale aukcyjne będą miały takie wynalazki, tzn. nawet mają, ale nie wiem czy z takim stopniowaniem jakie cię interesuje.

Napisano

Kasety 9s 11-36 i 12-36 można bez problemu kupić Shimano i to tanio. 11-40 nadal przy 9s ma chyba w ofercie Sunrace, a pewnie nawet i 8s się taka znajdzie. Tylko to już kosztem raczej koszmarnych odstępów między kolejnymi przełożeniami, do tego Sunrace "słynie" ze specyficznego doboru kolejnych koronek (vide stopniowanie 15-18-21 w kasetach 10s 11-40 i 11-42).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...