Mod Team bogus Napisano 23 Lipca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Drodzy Forumowicze, Czy macie jakieś doświadczenia z kasetami Sunshine z Chin? Czy warto w to inwestować? Jeśli tak to jak ze zmianą przełożeń w porównaniu do kaset Shimano/Sram? Interesuje mnie konkretnie wariant 11-42T 10 biegów. Cena w porównaniu np. z Shimanowskim HG500 to prawie 50% więc mamy niemal 2 kasety za jedną. Link do Ali:https://s.click.aliexpress.com/e/b69z31jw Z góry dziękuję Wam za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 23 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Powiem Ci tak, odnośnie zakupów na Ali, skoro RU gwiazdkują, to jest to warte zakupu. Oni są prze agenci, elektronikę rozbiorą w drobny mak i pomierzą co trzeba, mechaniczne części storturują zanim napiszę o niej. Sam następnym razem wezmę zamiast HG400 coś z Azji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 23 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Mam 11-42 10rz marki Bolany w jednym z rowerów a w drugim Sunshine 11-42. Pracują idealnie. Nie ma różnicy w pracy kasety pomiędzy Shimano, Sunrace a tymi dwoma chińczykami. Pracują idealnie gładko i chyba wolniej się zużywają niż moja poprzednia 11-36 od Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Lipca 2019 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 To rewelacja. Dziękuję za informację. Utwierdziliście mnie, że to będzie dobra inestycja. A jak wygląda sytuacja z łańcuchami, możecie coś polecić z Chin tańszego niż w PL, ale dobrego? W temacie łańcucha na ten moment najbardziej jestem za KMC X10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudizc Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Na całym yt, jeden gość twierdzi, że ta kaseta ma wadę. Przy mocniejszym zakręceniu korbą w tył, łańcuch potrafi 'ześlizgnąć się' na najmniejsze koronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 11 godzin temu, Janu_sz napisał: zamiast HG400 coś z Azji. Powiem Ci, że jestem wstrząśnięty trwałością tej kasety ( in minus ). Założyłem nową, wraz z nowym hg93 i po 350 km były wyraźne ślady na koronkach.Po 650 km są na oko takie jak po 1500 na starej. ( po 1000 to na pewno ). Mogłem jednak dołożyć do NOS hg70 te 30-40 pln. Ale to wstępna analiza tej 9tkowej kasety. Wcześniej zawsze miałem kasety 8/9 sp z wyższych półek, ale starsze. Co z tego, że ta kaseta 11-32 jest lekka ( niewiele ponad 300 gr - 320 gr o ile dobrze pamiętam ). Sam spróbuję te z ali następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Łańcuch kmc x10.73 to koszt 50-60zł. Warto szukać tańszego? Swoją drogą nabyłem na próbę kmc z chin (x10 el glod). Jakies 80zl wyszedł. Blister jak w oryginale, wszystko na pierwszy rzut oka identyczne jak w oryginale (czcionki, kolorystyka itp.). Po bliższym przejrzeniu się na pudełku brak wzmianki o azotku tytanu. Ogniwa nie mają wybitego oznaczenia kmc (oryginał ma), jakieś takie niedorobione się wydają (każde odrobinę inne jakby ta prasa z matrycą do tłoczenia blaszek miała być zezłomowana wiele lat temu). Spinka nawet nie bardzo przypomina te z kmc. Po 2 dniach od macania złotko zaczęło czernieć Właśnie kończę składać rower w którym ten łańcuch będzie mógł się wykazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Lipca 2019 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Nie twierdzę, że warto szukać tańszego łańcucha, ale jak widać po kasecie warto się zainteresować produktem z Azji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakieś nowe wieści w sprawie tych kaset? Nie "zepsuli się"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol22 Napisano 6 Maja 2021 Udostępnij Napisano 6 Maja 2021 Też jestem zainteresowany bo ceny na Shimano są wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Przy okazji odnośnie łańcucha o którym wspominałem kilka postów wyżej... po 200 (słownie dwustu) km przymiar wpadał ze sporym luzem. Kaseta na dwóch koronkach miała problem z przyswojemniem nowego łańcucha ale jakoś się ułożyła. Dodatkowo możecie też poczytać o innym łańcuchu "kmc" jaki nabyłem z chin na wątku o zakupach z Ali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.