maczet190399 Napisano 22 Lipca 2019 Napisano 22 Lipca 2019 Szukam na wymianę swoich opon Maxxis Rambler 40C. Jedna bije a druga prawie się kończy. Potrzebuje o szerokości ~40C. Jazda z przewaga szutru i teren, lecz asfalt się tez zdarza. Oczywicie tubeless. Kolor czarny, na pewno nie bezowe boki jak ma np WTB Dużo osób chwali Challenge Gravel Grindel, lecz są bardzo drogie >> 200 PLN. Pytanie czy warto tyle wydać na nią czy może coś tańszego o podobnych właściwościach ?? Gravelem jeżdżę też w zimie wiec przydałby się drugi komplet opon na błoto więc nie chciałbym wydawać na oponę 200 PLN tyle zakupić dwa komplety w cenie ~450 PLN Ciekawa opcją wydają się Vittoria Terreno Dry i Wet. Co o nich sądzicie ?? Dry na lato a Wet na zimę
gyrill Napisano 22 Lipca 2019 Napisano 22 Lipca 2019 Miałem Challenge Gravel Grinder 36c i dość szybko się zużyła a na koniec dobił ją kamyczek, więc taka średnia inwestycja wg mnie. Bieżnik raczej szutrowo-asfaltowy niż leśny. Teraz jeżdżę na WTB Nano 40c i jestem zadowolony, ale jeżdżę 90% w terenie leśnym / ubita ziemia więc jakby inne potrzeby. Te opony mają bieżnik jak małe XC bardziej. A opony na błoto proponuję Ci kupić jak stwierdzisz że te co masz to lipa. Nie wiem jak dużą różnicę musiałbyś mieć w bieżniku żeby na błocie czuć się bezpieczniej. Ja też tak kombinowałem, ale ostatecznie stwierdziłem, że nie będzie chciało mi się ich przekładać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.