montana1 Napisano 21 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Wiem, wiem, pytanie dziwne ... Kupiłem w Auchan na przecenie pompkę rowerową Cyclemaster z manometrem. Jakiś miesiąc temu i dałem za nią około 15zł. Instrukcja wiele nie mówiła, ale wychodzi na to, że pompka działa na zasadzie : ...no właśnie jakiej ? Według tego co jest namalowanie na korpusie, to ma ona regulację ciśnienia czy to może jednak zmiana objętości jaką wtłaczamy ? Chodzi mi o te dwa obrazki Pressure i Volume ? ps. pomijam fakt, że pompka pompuje, ciśnienie na manometrze wzrasta, a opona pusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Możesz ją ustawić albo na wyższe ciśnienie/mniejszą objętość (np. do opony szosowej) albo na mniejsze ciśnienie/większą objętość (do górala). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Godzinę temu, montana1 napisał: pomijam fakt, że pompka pompuje, ciśnienie na manometrze wzrasta, a opona pusta. Nie no, to chyba niemożliwe. No chyba że powietrze nie leci do opony, tylko do manometru Może Ci się tylko tak wydaje? Taka malutka pompka jednak za dużo powietrza nie tłoczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montana1 Napisano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Wypróbowałem na innym wentylu i pompka działa. Pomiędzy końcówkę pompki, a wentyl dętki wkręciłem przedłużkę i teraz jest ok. Nie zwalniało spustu wentyla, powietrze które wtłaczałem gromadziło się w wężyku zamiast w dętce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.