damian2502 Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Witam. Od przeszło 15 lat mam Kelly's Salamander, niestety zaniedbałem go w ostatnich latach. W serwisie rowerowym, po rzuceniu okiem, mechanik powiedział, że trzeba wymienić łańcuch, zębatki, korbę, linki i klocki. Wszystko by kosztowało jakieś 600-700 zł (+ ew. koszt przerzutki, bo nie wiem czy ją też wliczył). No i pytanie czy lepiej naprawiać, czy znaleźć jakiś rower w promocji (coś co kosztuje koło 1000 poza promocją). Roweru używam do dojazdu do pracy, jakieś kilka kilometrów dziennie. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Mój ojciec ma jakąś taką salamandrę podobną wiekowo, robiłem mu rok temu napęd. Korba 100, kaseta 50, łańcuch 40. Robocizna pewnie ze 100pln, w końcu to godzina roboty. Więc albo dostaniesz klocki za 400pln albo ktoś próbuje Ciebie nieźle skroić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 No nie do końca, bo ktos po oglądnięciu stanu roweru mógł stwierdzić, że np. będzie problem z wykręceniem niektórych rzeczy itd. Poza tym wymiana wszystkich linek też coś kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Masz rację, zapomniałem o kilku metrach pancerza po 5pln za metr i 4 linkach po 5-8pln sztuka. Liczymy z górką 50pln za komplet. Zostaje 350 na klocki. I co tu może być trudnego w odkręceniu? Korbę się ściąga ściągaczem, kasetę łatwo, łańcuch i linki to żaden problem. Nadal twierdzę, że to wszystko robi się w godzinę. Jeśli za 350pln ogarniesz bilet KRA-GDA-KRA to wpadnij, zrobię za tę stówę od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Podobno są kraje, gdzie szejkowie porzucają Rolls-Royce-y na pustyni jak im się skończy płyn do wycieraczek Nie, żebym porównywał Kellysa do Rollsa ale zawsze .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojkow Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Godzinę temu, damian2502 napisał: Witam. Od przeszło 15 lat mam Kelly's Salamander Pewnie taki model z 2005r: Razem z robocizną powinno wynieś max 350zł, idź do innego serwisu lub podzwoń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 19 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Korba 125-150, kaseta 60, łańcuch 60, linki i pancerze 50, klocki 40, suport 30-50, przerzutka tył deore rd-m591 - 140 pln, Robocizna, zalezy gdzie, 60-80-100-150 ( z centrowaniem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian2502 Napisano 19 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jestem zielony w tych tematach, a wasze odpowiedzi bardzo mi pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_98520 Napisano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2019 wszystko ma sens. Najlepiej jest samemu pozamawiać części i je powymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.