ownatorek Napisano 19 Lipca 2019 Napisano 19 Lipca 2019 Witam. Mało osób tutaj się wypowiada na temat tras rowerowych w Bydgoszczy ,a użytkowników coraz więcej na drogach. Czy coś polecacie w granicach 50km-70km w dwie strony? Co warto zobaczyć po drodze ? Niestety miasto staje się coraz bardziej ciasne i przez te lata już wszystko chyba odwiedziliśmy
Extraks Napisano 19 Lipca 2019 Napisano 19 Lipca 2019 Taki dystans, to akurat w kierunku Gniezna polecam.
Rafu Napisano 19 Lipca 2019 Napisano 19 Lipca 2019 @ownatorek, Szosa, czy bardziej lasy? Jak lasy, to mam kilka sprawdzonych kierunków: Koronowo, albo dalej dookoła Zalewu Puszcza Bydgoska - tu możliwości jest sporo Zamek Bierzgłowski - można pojechać stamtąd dalej do Torunia Chełmno - tu głównie szosa, ale udało mi się wyznaczyć trasę bardziej pod MTB.
ownatorek Napisano 19 Lipca 2019 Autor Napisano 19 Lipca 2019 Teraz, Rafu napisał: @ownatorek, Szosa, czy bardziej lasy? Jak lasy, to mam kilka sprawdzonych kierunków: Koronowo, albo dalej dookoła Zalewu Puszcza Bydgoska - tu możliwości jest sporo Zamek Bierzgłowski - można pojechać stamtąd dalej do Torunia Chełmno - tu głównie szosa, ale udało mi się wyznaczyć trasę bardziej pod MTB. a masz jakieś ślady ,żebym mógł sobie podpatrzyć trasę? Najbardziej interesuje Zamek Bierzgłowski oraz Chełmno ale pod MTB. Puszcza Bydgoska w 90% ogarnięta . Koronowo jakoś te strony mi nie leżą.....
Rafu Napisano 19 Lipca 2019 Napisano 19 Lipca 2019 Jasne, jakbyś jednak się skusił na kierunek Koronowo, to też dodałem: Koronowo, albo dalej dookoła Zalewu: https://www.strava.com/activities/2360627247 Przez Zamek Bierzgłowski do Torunia: https://www.strava.com/activities/2471666887 Chełmno: https://www.strava.com/activities/1794639552
Mateusz30 Napisano 1 Sierpnia 2019 Napisano 1 Sierpnia 2019 Wyrzysk i trasa marotonu gogoli. można zrobić na 50km 1500m w górę bez problemu. Kultowe miejsce. Dosłownie. Najlepsza trasa pod mtb w Bydgoszczy to pojechać do Samociążka singlami wzdłuż Brdy, chociaż obecnie to dość utrudnione i nad Zalewem Koronowskim pętla, częściowo singlami aż do Piła - Młyn. Na setki różnych wariacji. Jeżdżenia na 20 weekendów i jeszcze wszystkiego się nie zobaczy. Po drodze dziesiątki jezior do objechania, cypli itp. Puszcza Bydgoska ma 60km długości 20km szerokości. Założę się, że nie przejechałeś nawet 1% dróg i większości gór nie zaliczyłeś, nawet tych najbliższych. Puszcza Szubińska, między Białymi Błotami, a Miedzyniem. Dziesiątki km singli i górek tuż pod nosem. Góry Jabłonowskie i najwyższy szczyt w tamtej okolicy. Fajne miejsce. Tutaj masz fotę z jedynej przeprawy w lesie podczas objazdu zalewu. Daleko za Sokole Kuźnicą. Z miejsc dalszych to Kaszuby i Bory Tucholskie. Jeżdżenia na 2 życia. Warto też zaliczyć najwyższy szczyt kujawsko-pomorskiego, czy Czarną Górę. Trasa nie na mtb, ale i tak warto pojechać. Szutry przed Mąkowarskiem. Chyba jedne z niewielu w Polsce prawdziwych szutrów. W stronę źródeł Brdy. Zapora w Mylofie. Jadąc wzdłuż Brdy nie można się pomylić, co do widoków.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.