Skocz do zawartości

[kask] Uvex Flash

Rekomendowane odpowiedzi

dzień dobry, przymierzam się do kupna kasku i w sklepie rowerowym w moim mieście trafiłem na Uvex Flash- http://uvex.com.pl/p/kask-rowerowy-uvex-flash

cena dość przystępna bo 200zł, wiem, że to kwestia bezpieczeństwa i lepiej na tym nie oszczędzać, ale 300-400zł za kask to trochę dużo jak na moją kieszeń i tutaj się pojawia pytanie- ktoś ma lub miał styczność z tym kaskiem? nigdy wcześniej nie kupowałem żadnego i nie wiem czy ten będzie dobry. chodzi o to, żeby w razie upadku nie narobił więcej szkód niż korzyści. dziwi mnie też cena, bo jednak większość uvexów jakie spotkałem były troszkę droższe. z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Kask ma być wygodny i jak najlepiej przylegać do głowy, a poza tym to ma podobać się właścicielowi:P 

Resztą się nie przejmuj, bo wszystkie kaski na rynku muszą być certyfikowane i spełniać normy bezpieczeństwa, więc wytrzymałość skorupy jest taka sama niezależnie od ceny. Różnica może być jedynie w tym jak kask jest rozbudowany. Nad oryginalnym kaskiem Uvexa nie ma się co modlić skoro kaski z Decathlonu, czy nawet Lidla też bardzo dobrze spełniają swoje zadanie jak komuś przypasują na głowę:thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...