ArtuK Napisano 17 Lipca 2019 Napisano 17 Lipca 2019 Witam. Czy jest szansa że kupię używany rower do 600zl, który jakością dorównywałby do Rockrider'a ST 100 za 900zl z Decathlon'a? Czy nawet nie ma sensu szukać? pozdrawiam
EdytaM Napisano 19 Lipca 2019 Napisano 19 Lipca 2019 Może się udać, chociaż trafić na perełke będzie trudno
Lukasz_98520 Napisano 5 Sierpnia 2019 Napisano 5 Sierpnia 2019 polecam patrzec na stronach z Holandii lub Niemiec
adadadi Napisano 16 Września 2019 Napisano 16 Września 2019 Opowiem o swoim sprzęcie może to Ci pomoże dokonać wyboru. Dwa lata temu postanowiłem kupić rower. Uznałem, że kupię używkę z allegro i ewentualnie z biegiem czasu będę wymieniał graty. No i trafił się "Sprick" koła 28' rama 19' cena 325 zł + przesyłka chyba 50zł Po dotarciu paczki i oględzinach tak jak zresztą się spodziewałem było trochę tematów do ogarnięcia. Pancerze z linkami, kiepskie opony ale można było na nich jeszcze jeździć, łańcuch, wolnobieg (łańcuch przeskakiwał na 5 biegu), tylna przerzutka, koła do centrowania i pedały. Oczywiście oprócz tego części gratów mi się po prostu nie podobała więc też były do wymiany. Podsumowując na ten moment w rowerze mam założone Klamkomanetki Shimano 3x7 Wolnobieg 7b Nowe tylne koło (obręcz v, łożyska maszynowe, opona mitas Wolnobieg Shimano Tylna przerzutka tourney No i czekam na paczkę z suportem, korbami (przesiadka z 42 na 48 zębów), mostek regulowany, Planuję jeszcze wymienić kiere na motylek. Podsumowując, na ten moment wydałem na rower, części i narzędzia około 1100zl. Zwykle zakupy robiłem w sklepie stacjonarnym dlatego mogło być trochę drożej niż w internecie. Teoretycznie za tą kasę można mieć nowy rower ale wcale nie żałuję, że kupiłem używkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.