wkg Napisano 15 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Hej ! Jako, że ze swoim rowerem pozostanę na dłużej to go optymalizuję ; ) Jaką polecacie porządną sztycę ? Waga do 200 g, przy tej średnicy obojętne karbon czy aluminium, offset 5-10mm. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 To przy okazji będę obserwował. Ciężko mi było coś znaleźć. Większość obecnie ma albo 0 albo 20mm offsetu. Swego czasu PRO miało bodajże 10mm ale nigdzie już jej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Coś mi na oczy padło i nie mogę się doczytać średnicy i dł minimalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Ta chyba spełnia wszystkie kryteria: "porządna", "waga poniżej 200 gramów, setback 10 mm: https://www.schmolke-carbon.com/product/seatpost-tlo-setback/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 W sporo niższej cenie będzie ritchey serii wcs carbon oraz superlogic (przy średnicy 31,6 i dł. 350 złapią się na styk w zakładanej granicy pod wzgl masy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Godzinę temu, Chociemir napisał: Ta chyba spełnia wszystkie kryteria: "porządna", "waga poniżej 200 gramów, setback 10 mm: https://www.schmolke-carbon.com/product/seatpost-tlo-setback/ Fakt. Tyle, że piekielnie droga : ( Ritchey mają odpowiednio offset 15 i 20mm. Ta https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/bike/seatposts/wcs-carbon-link-flexlogic-seatpost ma "Reversible clamp allows for an additional 10mm of fore-aft saddle adjustment". Nie do końca to widzę ale czy to pozwoli na ustawienie środka siodełka dokładnie w osi przy offsecie 10mm ? (oryginalnie ma 15 mm). Jakos mam sentyment do Ritchey bo wiele lat na tym jeździłem. Przy mojej ramie i offsecie 15mm idealnie jest gdy ustawię siodełko z 7mm do przodu a jak już kupować - w sumie dosyć drogą bizuterię - to we właściwym rozmiarze : ) Dziękuję wszystkim za rady, może jeszcze ktoś coś wymyśli ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Pewnie byłoby trochę łatwiej pomóc, gdybys podał średnicę i długość sztycy oraz budżet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 No ale po to masz regulację na przeunięciu siodła żeby nie trzeba było sztyc z offsetem co 5mm robić. Raczej ciężko będzie kupić taką 10mm i jeszcze spełniającą pozostałe kryteria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 No widzę właśnie ; ) https://allegro.pl/oferta/sztyca-ritchey-wcs-carbon-link-flexlogic-30-9x-350-7533717422 Ta wygląda fajnie jeżeli zaakceptować 15 min ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Cena nominalna sztyc wcs carbon link to ~600zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Właśnie właśnie ... dlaczego tak tanio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Bo Ritchey to jedna z czesciej podrabianych marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 To trochę słabo ... wątpię, żebym potrafił rozpoznać choć na zdjęciach świeci się a oryginalna jest chyba matowa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 To wygląda na oryginał... https://allegro.pl/oferta/sztyca-ritchey-superlogic-carbon-link-30-9x400-65-8217129637 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Tamta może tez ... dzwoniłem - to sklep KTM w Jeleniej Górze - sprzedana umowę, fakturę, mówi, że bierze z KTM-a, może to zdjęte z nowego roweru ... https://alchimowiczbike.pl/pl/p/Sztyca-Ritchey-WCS-CARBON-LINK-FLEXLOGIC-30.9x-350mm-1/838 Tylko dlaczego się tak świeci ? Co myślisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Mi to wygląda na model sprzed 2 lat. Trochę kolory się pozmieniały i nie walą takiego odpustowego napisu carbon. Poza tym bywały szpeje carbonowe ritcheya wykańczane na wet jak i blatt (obecnie chyba tylko w alu seriach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Czyli raczej OK : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 a moze Token https://www.olx.pl/oferta/sztyca-token-27-2-31-6-karbonowe-rozne-wersje-nowe-oryginalne-CID767-IDALmD7.html Edyta: a ... szukasz 30.9 to jednak nietypowa wśród typowych Sztyce Canyona zatem tez odpadaja,...syntace robi fajne rzeczy i chyba ma 30.9 ...kupiłem ich kierownice CDR Carbon i ... lepiej wykonana niz easton ec70 sl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Tokeny nie mają offsetu. A patrząc na dziwnie niską masę to przypominają mi dosyć drogą (ale 2-3x tańszą niż token) chińszczyznę "elite-one". Swoją drogą posiadam elite-one 31,6x350 ważącą 155g (tytanowe śruby) docelowo dla syna (50kg) ale póki co jeżdzę sam na niej (110kg) i jest bardzo ok z zastrzeżeniem, że jest sztywna jak alu. Sztyce ritcheya coś tam pracaują jednak i to się czuje od pierwszego wsiadnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Teraz, Dokumosa napisał: 31,6x350 ważącą 155g (tytanowe śruby) Niezla waga, jedyna jaka mam w tym rozmiarze to kinesis carbonowy pod di2 i wazy ... 250g :-)) A pod Di2 znbaczy tyle że ma jakis alukorek na zawleczce, wazacy jakies pojedyncze gramy trzymajacy baterie w sztycy :P, generalnie waga ponizej 200g to juz jest chyba mocno lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Bez offsetu to Accent Execute Pro. Zrobiona z amelinium, waży poniżej 200g. Jeżdżę na takiej ponad rok, kupiłem za nieco ponad 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 W węgielnych sztycach najwięcej waży jarzmo (szczególnie udziwnione w sztycach z offsetem). Miałem kilka ważących ponad 200g i w każdej jarzmo było alu. Dopiero w tych 100% węgiel dało się zejść znacząco poniżej 200g. O ile taką odchudzoną sztycę mam to nie kupiłbym takowej kierownicy. Przerażają mnie chińskie wydmuszki ważące przy 740mm długości po 130g kiedy najlżejszy z lekkich superlogic przy dł. 710mm waży 165g a przyzwoita kierownica węglowa do zastosowań AM/Trail ze 200g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 17 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Chyba ta jest najbardziej sensowna: https://allegro.pl/oferta/sztyca-ritchey-superlogic-carbon-link-30-9x400-65-8217129637 Trochę ostatnio zainwestowałem w rower więc jak się wyprzedam z tego co zostało to ją wezmę Dzięki za rady ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.