matic123 Napisano 15 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Witam, Wymieniłem w rowerze korbę, kasetę na alivio hg51, łańcuch na connex 808. Mam problem z łańcuchem TYLKO na 8 biegu, niezależnie od biegu z przodu, zawsze się to dzieje. Problem polega na tym, że podczas normalnego pedałowania, łańcuch zachowuje się jakby chciał wskoczyć na 7 bieg ale jednak rezygnował, albo jakby nie wchodził między zęby kasety. Kupowałem nowe części, przejechałem już ok. 100km na tych nowych elementach, niestety max na 7 biegu bo mam ten probelm z ósmym. Kręcenie śrubami baryłkowymi nie pomaga, przerzutka z tyłu jest dobrze wyregulowana, jej zakres jest dobry i przerzuca tak jak powinna. Nie jest krzywa ani nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Skoro chce wskoczyć na 7 to może jednak śrubka jest ciut za bardzo wkręcona? Linka i baryłka odpowiada za przeskakiwanie po całej kasecie, ale na granicy kasety ograniczenie reguluje się dwiema śrubkami w samej przerzutce: jedna dla górnej koronki, druga da dolnej. Moim zdaniem mimo wszystko ta ograniczająca przerzutkę na dole ją blokuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Dużo tych tematów jeszcze założysz? To już trzeci właściwie o tym samym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 15 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 z tego co pamiętam to connex miał kierunkowe spinki. Może założyłeś odwrtonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Lipca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.