Skocz do zawartości

[Szprychy] problem z dlugością

Bartoszj86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chce złożyć koła, na obręczach dt swiss xt401 i piastach dt przód model 350 100mm dbcl straightpull, tył 350 135/142 dbcl straightpull.

Kalkulator dt daje mi wartosci:

Dla szprych DT Champion 2.0

Przednie koło 303 mm i 304mm

Tylne koło 304mm i 304mm.

Problem z tym, że szprych 303mm nie moge nigdzie dostać, są dostępne albo 302 albo 304. Więc kupić wszystkie szprychy 304 mm ?

Dla szprych DT Competition 2.0 1.8 2.0 długości szprych są inne (dlaczego?), mianowicie:

Przednie koło 303mm i 305mm.

Tylne koło 304mm i 305mm.

Nyple alu pro lock squorx 2/15mm.

Dlaczego zmieniając rodzaj szprych kalkulator podaje inną wartość ? Cieniowane szprychy się mniej rozciągają, że powinny byc dłuższe ?

Jakie szprychy w końcu kupić ? Proszę o pomoc :)

Mala aktualizacja. Juz wiem czemu podaje inne wartość dla różnych szprych. Zmieniając szprychy z automatu kalkulator zmienia nyple. Wybierając DT Champion ustawia nyple pro lock pro head brass 12mm. A dla szprych competition pro lock squorx 15mm. Mimo wszystko dalej nie wiem gdzie moge kupic szprychy dt champion 303mm. I teraz rodzi sie jeszcze pytanie, czy mogę użyć szprych dt champion 2.0 z nyplami pro lock squorx 15mm ? Kalkulator w takiej konfiguracji podaje dlugosci szprych przod 303 i 305... a na tyl 305 i 304. Juz nie wiem kompletnie gdzie mam ewentualnie takie szprychy kupic.

Pozdrawiam, Bartek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...