Skocz do zawartości

[Koła] 5-ramienne. Czy ma to sens ?

mrvolt211

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. 

Mam zamiar włożyć do swojego roweru koła 5-ramienne, czy ma to jakieś przełożenie na żywotność roweru ? Czy takie koła są bardziej wytrzymałe ? I po drugie, czy są koła za ok. 800zł żeby były warte tego zakupu ? Czy za tyle to raczej nie pchać się w takie koła ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) .

Napisano

A co to za koła? Bo ja chyba znam odpowiedź...

Napisano

Znaczy, ja nie mam jeszcze wybranych kół, myślałem żeby tutaj zapytać czy są jakieś warte polecenia w cenie ok.800zl. A jeśli źle zrozumialem i chodzi Ci o wygląd tych kół to chodzi mi o te bez szprych tylko mają takie 5 ramion. 

Napisano

No właśnie pytam co to za model kół pięcioramiennych.

Napisano
13 minut temu, mrvolt211 napisał:

Mam zamiar włożyć do swojego roweru koła 5-ramienne, czy ma to jakieś przełożenie na żywotność roweru ? Czy takie koła są bardziej wytrzymałe ? I po drugie, czy są koła za ok. 800zł żeby były warte tego zakupu ? Czy za tyle to raczej nie pchać się w takie koła ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) .

O ile nie mówimy o grubym wypasie za miliony monet ( tak gdzieś 20k w górę ) to są to absolutnie, całkowicie i w 100% śmieci. Unikać jak ognia.

Napisano

Nie mam na celowniku żadnych modeli, chodziło mi czy opłaca się pchać w takie koła, ale jak kolega napisał niżej że trzeba dużo wydać to wątpie aby miało to sens, chyba ze ktoś inny ma inne zdanie na ten temat, to chętnie się posłucham bardziej doświadczonych. 

Napisano

Koła o których piszesz, prawdopodobnie są warte 50 zł gdy ktoś dorzuci do nich resztę roweru w którym były zamontowane.

Napisano

Takie koła są do konkurencji czasowych np. torowe.

Ceny od kilku,do kilkunastu tys pln,i nie,nie są bardziej wytrzymałe,wręcz przeciwnie.

Więc za 800 pln,no wiesz...

Napisano

są dobre w rowerach z odpustu i po komunii, efektownie wyglądają i nic więcej, jak się skrzywią to na skup złomu. Proste w dobrym stanie warto kupić do max 100zł za komplet ale bardzo ciężko znaleźć.

Napisano

No okej, o to mi chodziło, czy warto się w to pchać. A możecie jeszcze powiedzieć jakie koła robią równie fajne wrażenie ? Np. Mavic cross max (sory jeśli napisałem z błędem) lub jakie koła są tak jakoś bardziej wytrzymałe do np. Enduro. 

Napisano
Teraz, mrvolt211 napisał:

A możecie jeszcze powiedzieć jakie koła robią równie fajne wrażenie ?

Na kim? Bo na mnie to dobre wrażenie robią koła całe srebrne, 36 otworów, ze równym naciągiem. A już w ogóle orgazm jeżeli mają grubości szprych dobrane odpowiednio do strony koła.

Ale jeżeli chcesz robić wrażenie na kolegach, to kup po prostu worek Spokecovers i sobie zrób koła jak tęcza.

Napisano
Teraz, uzurpator napisał:

Na kim? Bo na mnie to dobre wrażenie robią koła całe srebrne, 36 otworów, ze równym naciągiem. A już w ogóle orgazm jeżeli mają grubości szprych dobrane odpowiednio do strony koła.

Hehe, to mogę powiedzieć że mnie też takie się podobają. Znasz może jakieś modele które by pasowały do twojego opisu ? 

Napisano
4 minuty temu, mrvolt211 napisał:

Np. Mavic cross max (sory jeśli napisałem z błędem) lub jakie koła są tak jakoś bardziej wytrzymałe do np. Enduro. 

Od Maviców to trzymaj się z daleka.

Chcesz dobre koła to uderz do daveo.pl, dopytaj i rób co Ci powie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...