barthez95 Napisano 14 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Cześć, przymierzam się do zakupu Tribana 100 lecz mam problem z rowerem. Będzie to pierwszy mój rower z barankiem. Jestem początkujący. Byłem w Decathlonie i jeździłem zarówno na rowerze w rozmiarze M jak i L. Na rozmiarze M czułem się bardziej zwrotny, ale byłem bardzo pochylony. Znowu na rowerze L miałem wygodniejszą pozycję. Na L trochę trudniej mi się wsiadało. Mój wzrost to 181 cm. Nie wiem czym się sugerować. Wziąć mniejszy rozmiar, czy większy? Edytowane 14 Lipca 2019 przez barthez95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 14 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Mam 181cm, ale w stosunku do standardu raczej krótsze odnóża, za to dłuższy tułów. Lubię wyciągniętą pozycję - L było dla mnie idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barthez95 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 No właśnie mi ciężko stwierdzić, co byłoby dla mnie lepsze, ze względu na to, że to będzie pierwszy rower z barankiem. Troszkę ciężko było mi na L nogę zarzucić. Długość mojej nogi (od ziemi do krocza, pomiar z książką) 82 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Wziąć lepszy rower. Minimum T120. Jeśli masz zamiar dużo jeździć to będziesz się użerał z wolnobiegiem - ośki lubią się krzywić. Do tego kasowanie luzu konusami, wypadające kulki. Miałem i nie polecam. Ja sklinowałem koło jak wygięła mi się ośka, zmieliłem kulkę i uszkodziłem bieżnię. Lepiej byle jaką ale kasetę. Poza tym masz na starcie klamkomanetki zamiast wajhy, szkoda miejsca na kuerownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lor3ddr8d Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Ja mam 178cm i też 82 przekrok więc masz dłuższy tułów niż ja. Zobacz na "L" czy jak staniesz na ziemi z rowerem pomiędzy nogami to wsadzisz dwa palce między krocze a górną rurę, jeśli tak to brałbym L jeśli bardziej Ci pozycja odpowiadała - choć to można skorygować długością mostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi