Quell Napisano 14 Lipca 2019 Napisano 14 Lipca 2019 Ale mocowanie na śruby jest bardzo dobre,oczywiście jeżeli nie kupi się dziwactwa pokroju jego mavica. Poza tym wybór,poza nielicznymi wyjątkami,center lock to praktycznie tylko shimano.
siemalysy Napisano 14 Lipca 2019 Napisano 14 Lipca 2019 Wymiana piasty może się nie opłacać. W Harfa Haryson ceny są niemałe niestety. Ja w moim Crossride tylnym zmuszony byłem wymienić oś ze wszystkimi podkładkami. Części w PL nie dostałem. Zamawiałem za granicą. Po wymianie wszystko pięknie hulało i nawet luzu nie było :-)
curtis171 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Napisano 14 Lipca 2019 Dzień dobry, Oprócz fatalnego mocowania tarczy te piasty mają jeszcze jeden problem. Są sklejone z 3 części (korpus i 2 kołnierze), poprzez siły przenoszone przez tarczę hamulcową z biegiem czasu rozklejają się i zaczynają trzeszczeć. Same piasty niestety nie są dostępne jako część zamienna. Mamy nawet taką u siebie (tylną) ale jest właśnie trzeszcząca. Teoretycznie można byłoby rozwiercić otwory i wstawić tam gwintowane tulejki Helicoil (wówczas miałby Pan pełny gwint i śruby o tym samy rozmiarze, co teraz), jednak miejsca jest tam na tyle mało, że obawialibyśmy się pęknięć w tym miejscu. A od tego zależy Pana bezpieczeństwo. Coś takiego napisali mi panowie z serwisu w którym zajmują się mavickami
Quell Napisano 14 Lipca 2019 Napisano 14 Lipca 2019 W dniu 13.07.2019 o 12:32, Dokumosa napisał: Czasami się zastanawiam co ta francuska myśl techniczna by wymyśliła gdyby działali w całkowitym odseparowaniu od reszty świata. Oni są zdolni do opracowania sanek jeżdżących płozami w poprzek Czyli odpowiedź serwisu nie zaskoczyła.
curtis171 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Napisano 14 Lipca 2019 Dwóch serwisantów miało negatywne zdanie o mavicach. Teraz ci panowie.. Wygląda na to, że Mavic rzeczywiście robi nienajlepsze koła. No cóż. Pora się przestawić na DT Swiss
Dokumosa Napisano 14 Lipca 2019 Napisano 14 Lipca 2019 Biorąc pod uwagę powszechną dostępność części, możliwości konwersyjne i przede wszystkim przyzwoitą jakość to z tanich kół dt nie ma sobie równych.
wkg Napisano 14 Lipca 2019 Napisano 14 Lipca 2019 10 godzin temu, Quell napisał: koszt samej piasty,szprych,i przeplecenia. No. To więcej niż nowe koło. Znajdź szprychy do Mavica w ludzkiej cenie Nie mówiąc dodatkowo o dobrej piaście i usłudze. 10 godzin temu, siemalysy napisał: Wymiana piasty może się nie opłacać. W Harfa Haryson ceny są niemałe niestety. Ja w moim Crossride tylnym zmuszony byłem wymienić oś ze wszystkimi podkładkami. Części w PL nie dostałem. Zamawiałem za granicą. Po wymianie wszystko pięknie hulało i nawet luzu nie było :-) O widzisz - a oś kupiłeś od QRM czy QRM + ? Bo to pasuje na 99% ale nie na 100%. Też chciałem to robić ale olałem - albo skasuję luz podkładkami albo będzie sobie koło leżało w piwnicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.