Skocz do zawartości

[stery] Jakie stery do ramy accent nordkapp

flak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc w wybraniu sterów Accent Nordkapp. Stery zintegrowane, półzintegrowane, tapered?
Link do ramy

Rower przeznaczony ma być na wyprawy rowerowe. Nie interesuje mnie waga, a trwałość. 

Napisano

Ah ten Accent, jak zwykle podaje komplet informacji.

Pisz do Velo, niech Ci podadzą dokładnie parametry sterów.

Na ślepo, to bym strzelał że półzintegrowane, ZS44. Klasyka w tanich ramach Accent.

Napisano
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Przepraszam za post pod postem.

Zadałem pytanie do velo i dostałem informację, że proponują stery Accent (oczywiście :):

Cytat

Do tej ramy przeznaczone są stery pół-zintegrowane o rozmiarze 1 i 1/8 cala. Z naszej oferty byłyby to na przykład:

O ile temat łożysk jest dla mnie oczywisty - chociaż dalej można dyskutować jakie to ma znaczenie, to realnie pytając:

jaka jest różnica między tanimi sterami Accent Basic albo nawet tymi Air a sterami typu CaneCreek 110 Series? Nie chcę powiedzieć, że to bez sensu na takie stery wydawać pieniądze, ale nie wiem (naprawdę nie wiem, nie z przekąsem) za co się płaci w takim produkcie. Mógłby ktoś napisać czemu warto dołożyć do lepszych sterów?

Rozumiem: łożyska, uszczelnienie, waga. Czy jest coś jeszcze, za co warto dopłacić? Szukam złotego środka do tego (przyszłego) roweru.

Napisano

Wielkie dzięki za info.

Teraz - czy te z aliexpress będą lepsze od tych od Accenta Air? Czy tylko tańsze?

Jeśli chodzi o wagę, to widzę, że raczej bardziej porównywalne są do Accent Basic niż Air. Czy jakieś Neco są godne polecenia? Czy w ogóle Neco albo VP?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...