lor3ddr8d Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Cześć, w moim rowerze szosowym posiadam hamulce tarczowe tektro Spyre-C. Zmieniłem klocki na półmetaliczne i siła hamowania jest nieco lepsza ale dalej nie urywa jeśli chodzi o skuteczność. Może do takich klocków powinienem założyć inne tarcze ? Niestety nie wiem jakie mam obecnie bo w specyfikacji roweru jest tylko informacja o średnicy - 160mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Umyj tarcze, umyj klocki ( bo jeżeli tarcze były tłuste to klocki też już są), poczekaj jak się dotrą lub im troszeczkę w tym pomóż ( są specjalne metody, czasami nawet opisuje je producent). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lor3ddr8d Napisano 11 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Rower ma 200km przebiegu więc to raczej nie tłuste tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Tego nie wiesz. Przecież wystarczy że w fabryce/ sklepie ktoś dotknie tarcz tłustą ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lor3ddr8d Napisano 11 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Ok, sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Lipca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lor3ddr8d Napisano 11 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 dzięki, spróbuje je w takim razie odtłuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Do odtłuszczenia użyj alkoholu izopropylowego (izopropanolu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi