Macu3 Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Hej, Mam dylemat tyczący się kasku Bell Zephyr, jaki wylicytowałem na allegro. Wiedziałem, że to może być lipa, ale zaryzykowałem - kask miał być nowy, ale powystawowy. Za 230 PLN dostałem coś, co zobaczycie w liku. Niby wszystko jest w porządku, ale jeden ze żeber, że tak to nazwę, ma wyszczerbioną warstwę styropianu, którą ktoś próbował lekko zatuszować klejem. Niby nie jest to pęknięcie na całej długości, ale ubytek jest ewidentny. Z drugiej strony jest bardzo podobny, ale na mniejszą skalę. Czy myślicie, że wpływa to na bezpieczeństwo jazdy w kasku i zwrócić produkt, czy też jeździlibyście? https://imgur.com/a/hkJYp85 Dzięki, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Mechanicznie i dla bezpieczeństwa,to nie ma znaczenia. Ale jeżeli nie było to opisane w aukcji,ja bym zwracał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Niby nie wygląda źle, ale to jest kask, więc kto Ci tam wie. Natomiast tak jak wyżej, ja bym zwracał. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku i kultury, ale ja bym napisał kilka słów co sądzisz o takiej sytuacji. Niech się w końcu nauczą, że towar ma być zgodny z opisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macu3 Napisano 9 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Oczywiście na aukcji nic o tym nie było. Dylemat jest tego typu, że ten kask jest warty 500 PLN albo i więcej, więc jeżeli to nie ma wpływu na bezpieczeństwo, może warto zatrzymać. Z drugiej strony, no właśnie, nie wiadomo czy to nie jakiś odrzut produkcyjny, czy coś w ten deseń. Człowiek taki naiwny, zawsze jest ta głupia nadzieja, że trafiło się na okazję życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Teraz, Macu3 napisał: zawsze jest ta głupia nadzieja, że trafiło się na okazję życia. Nie ma czegoś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Teraz, Macu3 napisał: że trafiło się na okazję życia Takich rzeczy się nie zdarzają Nikt nie sprzedaje po kosztach albo poniżej, bo to nie ma sensu. Sprzęty powystawowe się zdarzają, ale nie taniej o ponad 50%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macu3 Napisano 9 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Tj. to nie była aukcja kup teraz, a licytacja, a sprzedawca sprzedaje od mydła po powidło. Więc były przesłanki, by twierdzić, że może się po prostu nie zna. No ale wiadomo, googla każdy ma. No nic, jeszcze prześpię się z tym i podejmę decyzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Teraz, Macu3 napisał: a sprzedawca sprzedaje od mydła po powidło To tym bardziej trzeba było się wstrzymać z zakupem. Nie wiadomo skąd go ma, a przecież nikt za darmo pełnowartościowego kasku mu nie dał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.