Linvicta Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Witam, przymierzam się do zakupu pierwszej szosy w życiu. Obejrzałem poradniki na youtubie i na pierwszą szosę póki co wypadło na Kross vento 2.0 2019 28" "https://www.domenasportowa.pl/product-pol-191898-Kross-Vento-2-0-2019-Rower-szosowy-28.html?selected_size=214&gclid=CjwKCAjw6vvoBRBtEiwAZq-T1T4wj8iy7k2E0tYTgW3nw-HH73ZcEvMtuyEYMPGnTQD6HeSyMJyD-xoCyJAQAvD_BwE" Dodam, że nie interesuje mnie bycie kolarzem dla wyników itp. po prostu lubię jeździć na rowerze i zwiedzać, więc jazda na zwykłym januszowym rowerze po 50km mnie już jednak trochę męczy. Jakieś porady dla świeżaka? ;p Mogę dodać, że jestem osobą bardzo aktywną fizyczną o wadze ~83kg i 182cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Popatrz sobie na decatlon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Popatrz na jedną z moich wypowiedzi w innym temacie w ostatnim czasie. Dość dużo napisałem na co trzeba zwrócić uwagę. 17 minut temu, Linvicta napisał: więc jazda na zwykłym januszowym rowerze po 50km mnie już jednak trochę męczy Nie licz na to, że na szosie nagle będziesz robił 200 km To jest taka złudna wizja, że szosa sama jedzie. Owszem, jest lżej, ale nadal liczą się Twoje nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 10 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 to jak lubisz jeździć na rowerze i zwiedzać, nie robisz tego dla wyników to szukaj szosy gdzie będziesz mógł wsadzic opony min.28, a może i 32. To pozwoli Tobie podróżować nieco wygodniej. Po drugie system pedałów- jeśli jest takie Twoje podejście , a wiesz że będziesz też troszkę chodził zamiast klasycznych pedałów szosowych wejdź w zwykły system spd. Kross zły nie jest, ale obadaj też tribana rc500 (możliwość wsadzenie szerszych opon, mocowania bagażnika, błotnika). Ma też swoje wady o których warto poczytać na stronie deca. No i warto do roweru się przymierzyć, a w zasadzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.