dzieck123 Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 witam posiadam rower mtb od dwóch lat. Przedni amortyzator działał zadowalająco dopóki nie zablokował się. Mowa tu o amortyzatorze SR Santour z pokrętłem preload do regulacji twardości sprężyny i blokady amortyzatora na pokrętło. rower zostawiłem na noc na dworze i amortyzator był włączony czyli pokrętło było ustawione tak aby działał. Rano amortyzator mimo iż miał otwarte pokrętło do blokady (czyli powinien działać) był zablokowany proszę o pomoc i jakby co można zdjąć lagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidosnn Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 witam miałem podobną sytuację ale przy hopce na amortyzatorze powietrznym sr santour axon ja uważam ze trzeba tam wymienić blokadę na nową w domowych warunkach bez sprzętu nie uda ci się tego zrobić oddaj amora do serwisu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Jeśli działał i nagle przestał bez dotykania roweru to raczej winny kartridż (wsad) tłumika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blueforce Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Możliwe, że wystarczy zdjąć niebieski kapsel blokady, i na nowo ustawić położenie kapsla względem małej zębatki osadzonej na 6. kątnym pręcie w środku, łatwa naprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrCh Napisano 25 Maja 2020 Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 W dniu 8.07.2019 o 19:17, dzieck123 napisał: witam posiadam rower mtb od dwóch lat. Przedni amortyzator działał zadowalająco dopóki nie zablokował się. Mowa tu o amortyzatorze SR Santour z pokrętłem preload do regulacji twardości sprężyny i blokady amortyzatora na pokrętło. rower zostawiłem na noc na dworze i amortyzator był włączony czyli pokrętło było ustawione tak aby działał. Rano amortyzator mimo iż miał otwarte pokrętło do blokady (czyli powinien działać) był zablokowany proszę o pomoc i jakby co można zdjąć lagi może się podzielisz informacją jak się sprawa zakończyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi