zomg Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Szukam plecaka, który zmieści aparat + statyw (złożony ma jakieś 43cm długości i 11cm średnicy). Z uwagi na rozmiary statywu, ważne, żeby główna komora była dość głęboka. Pytanie czy znajdzie się coś bardziej wartego uwagi od Deuter Trans Alpine 30. Nie będzie on jakoś mega intensywnie użytkowany, więc raczej nie widzę sensu inwestowania większej sumy - ew. czasem zdarzy się jeszcze jakiś pieszy wypad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 8 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Deuter to nie jest plecak fotograficzny, jesteś pewien, że chcesz w tym aparat wozić? Tani i lekki plecak foto z komorą na aparat to Genesis Nattai albo Denali. Ale tak duży statyw przytroczysz do niego jedynie na zewnątrz. Albo pomyśleć nad mocowaniem na kierownicy. Ewentualnie po prostu kupić mniejszy jak Velbon Ex-Macro tylko to oczywiście nie będzie tak wygodne w użyciu jak normalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zomg Napisano 8 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Nad mniejszym statywem myślałem na początku - właśnie po kątem mobilności, ale stwierdziłem, że pełnowymiarowy to był dobry wybór. Tak - wiem, że to nie plecak foto - na aparat mam małą torbę - mieści go razem z obiektywem, konkretnego tele nie planuję. Niby są wkłady do plecaków etc., ale raczej nie uwzględnia to obecności statywu w środku, więc ta droga też odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 9 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 A dlaczego chcesz statyw pakowac do srodka? Troche to bez sensu planujesz. Aparat do torby foto, torbe I statyw do plecaka. Ani to wygodne, ani bezpieczne dla sprzetu. Polecam jednak maly plecak (jak tylko jeden obiektyw) do ktorego mozna doczepic statyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.