Gość Napisano 7 Lipca 2019 Napisano 7 Lipca 2019 To już 5 lat, chociaż rzeczywiście można się było spodziewać że pociągnie nieco dłużej. Może taki kupiłeś, nie wiesz co robił poprzedni właściciel.
ostry2407 Napisano 7 Lipca 2019 Napisano 7 Lipca 2019 jak masz papiery od niego to może nie upłynęło jeszcze 5 lat i warto reklamować
Kwiat126p Napisano 7 Lipca 2019 Autor Napisano 7 Lipca 2019 papiery mam, zakupiono 2015 ale nie wiem ile jest lat gwarancji na ramę i czy ona obowiązuje przy drugim właścicielu. Powątpiewam...Gwarancja 24 miesiące także po ptakach.
ostry2407 Napisano 7 Lipca 2019 Napisano 7 Lipca 2019 Niektóre miały 5 lat. Oczywiście że obowiązuje przy 2 właścicielu.
Kwiat126p Napisano 7 Lipca 2019 Autor Napisano 7 Lipca 2019 a napiszę do nich bo na stronie jest coś o 5 letniej na ramę.
ostry2407 Napisano 7 Lipca 2019 Napisano 7 Lipca 2019 nie pisz bo ciebie zleją. Podejdz do sklepu gdzie mają rowery Krossa i tam ci wszystko powiedzą
Kwiat126p Napisano 7 Lipca 2019 Autor Napisano 7 Lipca 2019 to u nas w mieście nie ma takiego sklepu Napisałem. Zleją to trudno, kupie se nową. Kto bogatemu zabroni...
Gawel76 Napisano 7 Lipca 2019 Napisano 7 Lipca 2019 Ciekawe czy będą się czepiać przeglądów Cytat Firma Kross udziela na zakupiony rower gwarancji jakości na okres 2 lat, licząc od daty zakupu. Warunkiem obowiązywania gwarancji jest dokonanie płatnych przeglądów: pierwszego w terminie między 30. a 60. dniem od daty zakupu (dla rowerów zakupionych w miesiącach od listopada do końca stycznia przegląd może być wykonany najpóźniej do dnia 31 marca), a następnie przeglądu okresowego pomiędzy 12. a 13. miesiącem od daty zakupu. Przegląd może zostać wykonany w Autoryzowanych Punktach Serwisowych lub punktach sprzedaży Kross. Lista autoryzowanych punktów serwisowych znajduje się w zakładce http://www.kross.pl/dealerzy. Warunkiem ważności Gwarancji jest posiadanie dowodu zakupu roweru oraz prawidłowo wypełnionej karty gwarancyjnej. Gwarancja w żaden sposób nie wyłącza ani nie ogranicza uprawnień klienta wynikających z rękojmi. Szczegółowe informacje dotyczące gwarancji znajdują się w pliku do pobrania „druk gwarancji” Przypominamy, że warunkiem trwania gwarancji (w tym 5.letniej gwarancji na ramę) oraz utrzymania sprawności roweru jest wykonanie przeglądu regulacyjnego po miesiącu użytkowania roweru a następnie co rok. Przegląd można wykonać u sprzedawcy lub w jednym z Autoryzowanych Punktów Serwisowych Kross. W ramach przeglądu powinny być wykonane następujące czynności: regulacje układu napędowego dokręcenie śrub i nakrętek sprawdzenie i regulacja luzów części łożyskowanych sprawdzenie naciągu szprych i centrowanie kół kontrola mechanizmu korbowego i elementów układu napędu kontrola stanu mocowania kół kontrola stanu ogumienia sprawdzenie stanu hamulców i regulacja sprawdzenie sprawności i skuteczności działania pozostałych podzespołów roweru
Kwiat126p Napisano 8 Lipca 2019 Autor Napisano 8 Lipca 2019 a ja mam takie kwiatki. Rama karbonowa którą mam na oku ma takie coś na górnej rurze. Szlif jakiś od klamki pewnie. Co o tym sądzicie? Uszkodzona i nie brać tego?
Gość Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 Nie kupuj ramy uszkodzony w taki sposób. Niezależnie od tego jak jest duże.
Kwiat126p Napisano 8 Lipca 2019 Autor Napisano 8 Lipca 2019 dzięki za szybką odpowiedź. Chyba kupie nową na 2 letniej gwarancji.
RBTS Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 Tak szlifowanej ramy nikt nie wymieni w ramach gwarancji. Jenak istnieje możliwość jej naprawy poprzez napawanie. Jeśli znajdziesz dobry warsztat spawający metale nieżelazne to naprawa nie będzie skomplikowana i kosztowna.
Kwiat126p Napisano 8 Lipca 2019 Autor Napisano 8 Lipca 2019 To akurat rama którą miałem kupić Używana od wielu lat, bez gwarancji i tak. Kupiłem już taką samą tylko OEM nową. https://allegro.pl/oferta/rama-mtb-26-4ever-carbon-1200g-19-czarna-7670181550?snapshot=MjAxOS0wNy0wOFQxMjoxNzo0Ni4yODdaO2J1eWVyO2E4MTVkMzQ1MzEyODFlMzNhZjY4NjA5ZWQ2OGRjOTgyOTAyNWU4NjFhZGFmMjAxZjdlOWNiYWUwYmEyMjc5ZTA%3D Niby konstrukcja firmy 4 ever a identyczna jak kross level A+. Prowadzenie linek, kształt haka, wszystko. Psipadek? Niesondzen. Ta sama fabryka?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.