dry3333 Napisano 6 Lipca 2019 Napisano 6 Lipca 2019 Cześć! Ostatnio czyściłem tylny hamulec br-m8000 i po wyjęciu klocków ukazał mi się widok jak na załącznikach. Pytanie: czy tak wyglądają prawidłowo zużyte klocki? Cytuj
cervandes Napisano 6 Lipca 2019 Napisano 6 Lipca 2019 Tak, ale one nie są zużyte. 0,5mm może mieć okładzina i dopiero klocki do kosza, te są ledwie dotarte Moje w M8000 wystarczają na około 7000km Cytuj
Gość Napisano 6 Lipca 2019 Napisano 6 Lipca 2019 [hamulce shimano] klocki spenetrować, organiczne - czy są dobre? Co Ty chcesz z tymi klockami zrobić? Mam jakieś dziwne wrażenie że są zatłuszczone trochę. Cytuj
dry3333 Napisano 6 Lipca 2019 Autor Napisano 6 Lipca 2019 No właśnie o kolor mi chodzi - dziwnie ściemniały, ale jak patrzyłem na przód, to wyglądają prawie identycznie. Sprawdziłem zaciski (przód i tył) i są suche, nie pocą się tłoczki, nie ma śladów wycieków, itp. Cytuj
Brombosz Napisano 6 Lipca 2019 Napisano 6 Lipca 2019 Skoro hamują jak należy to nie są zatłuszczone. Gdyby były to byś wiedział. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi