Viniciuss Napisano 6 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Ograniczyłem wybór do tych dwóch, cena zbliżona. Które lepsze do platform, w góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Freeridery przy bardzo ostrym katowaniu na rowerach z bardzo ostrymi pinami wytrzymują u mnie 2 sezony. Nie miałem shimano pod platformy nigdy ale każde inne buty przy takim traktowaniu rozpadały się po kwartale (wyrwane wielkie dziury w podeszwach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viniciuss Napisano 6 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Może postawię na 5.10 i sprawdzę co ta podeszwa jest warta. Miałem ostatnim razem kupić model Danny MacAskill ale uznałem, że ciut ponad 300zł w promocji to wciąż za dużo do tyrania po górach i kupiłem IONy Raid. Pedały to Shimano PD-GR500, piny w krótszym ustawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 6 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Jesli Ci to pomoze w wyborze to fiveten sa robione przez adidas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Tak naprawdę to Adidas kupił firmę five ten stosunkowo niedawno dla patentu na gumę stealth (z której to robione są i były podeszwy freeriderów a obecnie też kilku modeli butów trekingowych i wspinaczkowych adidasa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viniciuss Napisano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Wiem, że Adidas, nic to nie zmienia poza tym, że znam rozmiarówkę. Shimano są dedykowane pod te pedały, ale chyba czas na 5.10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 30 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 I jak tam? Ktoś ma wogóle opinie od tych shimano? Five ten ponoć podeszwa szybko na wylot się przeciera, osobiście kupiłem Terrex Swift Solo od Adidas i po pół roku szukam czegoś innego, trzymanie bardzo dobre ale wyściółka już się przetarła na wylot... Uzytkowałem okazjonalnie... Shimano gr5 wygląda fajnie, jednak nie wiem jak sztywne etc. ponoć 5.10 są dość sztywne, w Adidasach mi się podobało to że były sztywniejsze od zwykłych butów, ale nie super sztywne, więc czułem dobrze co się z rowerem dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TjakTomek Napisano 31 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Mam 5.10 Freerider, sztywna podeszwa, bardzo przyczepna. Wzmocnienia w najważniejszych miejscach, szyty i klejony. Bardzo dobre wykonanie. Co do zużycia to nie mogę na razie nic sensownego napisać. Te Shimano też ciekawe, kupiłbym gdyby były w dobrej promocji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.