Bulbulator Napisano 3 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Cześć, pytanie jest. Jaki bagażnik przedni na amortyzator polecacie, by był kompatybilny z sakwami Crosso Dry Big 60l? Standardowy przedni bagażnik Crosso ma otwory na haki o rozstawie takim jak w Crosso Dry Small. Czytałem, że montaż sakw Big na tym bagażniku jest trudny. Szukam bagażnika na rozstaw haków 215mm albo odpowiedzi na pytanie, czy na ten bagażnik z linka można zamontować sakwy Dry Big z systemem click (te sakwy mają regulowany rozstaw haków). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 3 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 @Bulbulator a sprawdziłeś, czy z 60 nie będziesz o nie haczył butami? Ja mam ten bagażnik, ale sakwy dokupiłem nie z crosso, bo nie pasowały. Wtedy jak się dowiadywałem to ten drugi system mocowania miał nie pasować do przedniego bagażnika i dla tego odpuściłem adaptacje crosso do przodu. . Rozważ potrzebę taki chkobył z przodu, bo jest to średnio wygodne (z praktyki piszę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulbulator Napisano 3 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Widzę że większość bagażników jest montowana na obejmy. Obejmy przykręca się w prowadnicach/otworach w bagażniku. Regulacja powinna pozwolić na spore odsunięcie sakw od buta- czy może się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 3 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 A jakie masz hamulce? Bo jak V to można zaryzykować, że tak. Nnie wiem jak ze stabilnością tego będzie ale powinno Działać, Ale jak nie masz V to musisz dać drógą obejmę i raczej za wiele tego nie przesuniesz, bo braknie prowadnicy. Teraz nie mogę, ale wieczorem albo jutro spróbuję Ci zrobić zdjęcie jak mam zamocowane to zobaczysz jakie sa możliwości regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulbulator Napisano 4 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Mam tarcze, wiem że będę potrzebował 2 kompletu obejm. Posiadasz bagażnik przedni i duże sakwy Crosso? Dałoby radę sprawdzić, czy montaż duzej sakwy bez zahaczania butem jest możliwy? Bardzo ładnie proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 4 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Posiadam i przedni bagażnik i crosso. Niestety troszkę mnie praca dzisiaj rozjechała, ale jutro najdalej po południu zrobię Ci zdjęcia jak to wygląda. Ja na przód kupiłem i stosowałem sakwy https://allegro.pl/oferta/sakwy-rowerowe-pcv-2x27l-7948713314?reco_id=8f6529f1-9e98-11e9-9f49-000af7f61af0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Zrobił mi je "pod wymiar" więc pasują mi idealnie na przedni bagażnik (tylny zresztą też) i odpadł problem crosso niepasujących do przedniego bagażnika. Jeśli chodzi o obejmy to niestety, ale nie wypchniesz za bardzo bagażnika do przodu, bo braknie Ci prowadnicy. Problem chaczenia może występować. Ja jak doładowałem przednie sakwy to odczuwałem. Mogę spytać, po co Ci takie kląkry z przodu? PS https://www.forumrowerowe.org/gallery/album/3510-sakwy/ Tu masz zdjęcia porównawcze obu sakw. Jutro wstawię Ci zdjęcia przodu z crosso i samego LR jak jest zamocowany i jakie pozostaje pole "manewru" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulbulator Napisano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Dzięki za info. A po co mi? Powiedzmy że bedę jechał z pewną ilością sprzętu i chciałem mieć zapas, nawet jak ich nie doładuje to chciałem mieć ten komfort, że w razie czego- będę miał miejsce by wziąc więcej np. wody, gdy będę w regionie gdzie o nią trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulbulator Napisano 9 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 To jak tam, @KrisK? Dałoby radę zrobić fotkę taką że masz założoną sakwę na przód i siedzisz na rowerze tak, że masz nogę maksymalnie z przodu? Sporo by mi to ułatwiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Przepraszam rozjechała mnie praca a tego rower już nie używam więc musiałem poświęcić chwilę na wykopaliska. Masz zdjęcie mocowania pod obejmę przedniego bagażnika (ja mam mocowane pod V brakei ) Więc nic nie przesuniesz już więcej do przodu. Na pierwszym zdjęciu masz odległość między nogą a sakwą. Niestety tego nie widać, ale przy wypchanej sakwie w mocniejszych skrętach się nogą haczy nawet przy tych 57l sakwach. Jeździć się da oczywiście ale czasem się można nabrac. Raz tak zdjąłem sakwę nogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.