Skocz do zawartości

[suport]jaki na ISIS do 100zł?

Wawrus

Rekomendowane odpowiedzi

Ten suport co zdechł był to zwykły Accent na normalnej ośce - jak był używany we "fruwaniu" to się nie dziw. Ale może... też Accent, ale model DH? On ma grubszą ośkę, nominalnie kosztuje bodaj 120 (sorka że nie sprawdzę dokładnie, strona mi się nie chce załadować!), ale wiem że można go wyciągnąć za rzeczoną 100 jak się człowiek postara - powinien wystarczyć!

Nie chce suportu do DH bo i tak juz nie bede skakał.Szkoda roweru.A poza tym on kosztuje 119zł a ja ma 82zł(i tak bede musiał pożyczyć).Poważnie mysle nad

http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_03.htm

Co prawda niewiele on sie rózni od poprzednika ale myśle ze jesli nie bede "fruwać" to spokojnie wystarczy na 2 latka

Nie chce suportu do DH bo i tak juz nie bede skakał.Szkoda roweru.A poza tym on kosztuje 119zł a ja ma 82zł(i tak bede musiał pożyczyć).Poważnie mysle nad

http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_03.htm

Co prawda niewiele on sie rózni od poprzednika ale myśle ze jesli nie bede "fruwać" to spokojnie wystarczy na 2 latka

wklad ktory ma pozyc dwa lata? to juz raczej nie jest jakies tam wyszukane zyczenie. to standard. mysle ze jesli wklad zyje przy powiedzmy srednio intensywnej eksploatacji (dla mnie to okolo 5 tys km) rok nie wykazujac specjalnego uszczerbku na jakosci pracy to jest juz bardzo dobrze. sam mialem ten sam dylemat. zakup wkladu z osia na kwadrat to zaden wydatek (dwie maszynowki - 38 zl) jednak przy isis to zawsze minimum 100 (nie wiem czy ktos robi tansze) bylem zmuszony wydac 130 zl bo u mnie pasuje tylko oska 108 mm. przy dluzszych wybor jest wiekszy. przy 38 zl moge zmienic bezbolesnie dla finansow 2 wklady w roku przy isis to juz nie jest tak latwo.

Kupiłem jakiegoś Truvativa ale nie Trivativ Giga Pipe SL- ISIS.Jakis inny.Ma 2 łożyska od strony napędu i jakies gumowe rozpórki czy jak to nazwać.Dałem 98żł.

Wyglądało bardzo podobnie do tego ale wydaje mi sie ze to nie był giga pipe.Są jeszcze jakies modele Truvativa w tych cenach na ISIS?

Kupiles najtanszy suport truva na isis , nie wiem w sumie po co ten temat zalozyles a suport na isis w tak niskiej cenie z reguly dlugo nie pojezdzi , jak twoj wytrzyma 2 lata to kwiaty jeszcze ci wysle :>

Jestem pewien ze jesli bede go uzywał zgodnie z przeznaczeniem spokojnie mi wytrzyma 2 lata.Skoro Taki felerny Accent BB-9400 Al ze skokami i wadliwą ośką wytrzymał 1,5 roku to truvativ wytrzyma 2 lata

A skąd wiesz, że miał wadliwą oś?

Co do tańszych truvativów np. GigaPipe SL u mnie w mieście, wśród znajomych, było łamane około 10 razy. Niekoniecznie działo się to przy ewolucjach przyprawiających o zawrót głowy. Jeżeli bardzo chodzi o masę to rzeczywiście nie polecam Team DH, ale na nim pojeździsz więcej niż 2 lata jak na mój gust.

Pozdrawiam

Poniewaz Accent w katalogu na 2006 rok napisał pod opisem tego własnie suportu zeby nie używać go do jazdy ze zwiekszonymi przeciazeniami.W katalogu na 2005 nie było tego.Wnioskuje wiec ze napłynęło wiele skarg od użytkowników i zamiast poprawic wade napisali uwage i tyle.

Ja używam suportu ISIS Deore LX

To ciekawe, bo Shimano nie robi suportów w standardzie ISIS...

Co jest jedną z większych pomyłek Shimano (może obok piast na kulkach i centerlocku przeznaczonych do fr/dh) - pomijając oczywiście sens wprowadzania kilku standardów wielowpustu (rzeczone ISIS, Octalink a ostatnio Howitzer Truvativa), Shimano jak za swoją cenę robi naprawdę wytrzymałe i dość lekkie suporty, ale niestety nie pasujące do ISISa - ale to już ich sprawa, bo na tym nie zarobią, a chętnych najpewniej by się paru znalazło (jak np. ja aktualnie, poszukujący dośmocnego a niezbyt drogiego Suportu na ISISa - skończy się najpewniej na tym wzmacianym Accencie DH).

I na dodatek 2 rodzaje Octalinkow ;] , nie robia z przyczyn marketingowych , bedac prezesem tej firmy tez bys tak robil ;].

Piasty na kulkach pomylka ? B) Chyba nie bardzo , nie mowie o tych z dolnej polki ale XT/XTR to bardzo udane produkty.A CL nie przemyslany i nie dopracowany ;].

Coz sypaly sie suport to napisali ze nie do skakania i teraz moga latwo odmawiac reklamacji jak im sie podoba. A ile twoj nowy wytrzyma to sam sie przekonasz :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...