Fisiek Napisano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Witam. Dziś podczas jazdy spotkała mnie awaria pedała. Odpadł cały korpus a został środek, jak na zdjęciach. Da się to jakoś naprawić czy czeka mnie wymiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Wygląda jakby się rozpadło na dobre. Zresztą to Ty masz te pedały, rozbierz wszystko i spróbuj złożyć. Tak swoją drogą, to właśnie dlatego kupuje się pedały sprawdzonych firm, zwłaszcza wpinane. VP tragiczne nie są, ale jakością też nie grzeszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 30 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Zacznij od wytarcia ośki i sprawdzenia czy końcówka się nie urwała, jeśli tak to pewnie tylko utylizacja w punkcie skupu metali kolorowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 jestem trochę laikiem i pytanie, jak sprawdzić czy ośka jest urwana? jakoś wkręcić czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Zrób dokładniejsze zdjęcia końca tej ośki i wnętrza pedała. Jak zerwał się jakiś gwint/śruba to jest do naprawienia, jak oderwał się jakiś element korpusu/ośki to już raczej złom. Pozostaje jeszcze kwestia ceny, żeby ew. naprawy u tokarza nie kosztowały więcej jak pedały. Jakbym ja miał coś takiego naprawiać to albo swoimi rękami albo po znajomości za piwo. Inaczej nie ma to sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Poradzisz coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Nakrętka na miejscu więc pewnie odłamało się coś wewnątrz korpusu, po tym jak łożysko zostało zmielone. Złom, szkoda naprawą ryzykować skręcenie kostki. No i łatwe to by też nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 30 Czerwca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Trzeba kupić nowe a tymi sobie głowy nie zawracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.