zellt Napisano 29 Czerwca 2019 Napisano 29 Czerwca 2019 PROSZĘ O POMOC W obręczach mam otwory na zawór samochodowy 8mm. Chciałbym założyć "tublessy" i nawet mam już zestaw, jeden problemik. W zestawie kupiłem zawory presta 6mm i teraz pytanie czy ten szerszy otwór nie zrobi problemu ??? Z góry dzięki za odpowiedź.
zellt Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Napisano 30 Czerwca 2019 Powodzenia - sarkastycznie (bo wiesz, że się nie uda) ? Powodzenia - bo wiesz, że trudne zadanie ale trzymasz kciuki ? Powodzenia - bo nabijasz liczbę postów ?
TheJW Napisano 30 Czerwca 2019 Napisano 30 Czerwca 2019 W sumie wszystkie odpowiedzi można uznać za poprawne. Wyjaśnię to krótko... Shrader - większa średnica, Presta - mniejsza średnia. W tubeless chodzi o to, żeby było szczelnie. Poskładaj sobie to do kupy. Wyjście? Kupić dedykowane wentyle. Można też bawić się w druciarstwo, kombinować z różnymi nakrętkami o oringami, ale to proszenie się i kłopoty. Moim zdaniem oczywiście. I cyk - kolejny post nabity.
zellt Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Napisano 30 Czerwca 2019 Dziękuję za odpowiedz, to może teraz krótkie : CZY SPOTKAŁ SIĘ KTOŚ Z WENTYLAMI do TUBELESS (presta lub samochodowy) na otwór 8mm ?
TheJW Napisano 30 Czerwca 2019 Napisano 30 Czerwca 2019 Tak, są dostępne w sieci. Ceny podobne do wentyli Presta. Wpisz w Google hasło "wentyle (zawory) tubeless auto (Shrader/AV)". W nawiasach zwroty opcjonalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.