jojoro Napisano 29 Czerwca 2019 Napisano 29 Czerwca 2019 Drodzy forumowicze, czy możecie polecić mi dla żony jakiś rower? Przeznaczeniem będzie jazda po wiejskich drogach asfaltowych w celach rekreacyjnych. Jak to na wsi czasem może się zdarzyć jakaś utwardzona gruntówka, dziury w asfalcie itp. Do lasu to raz na rok i też po ścieżce. Na rowerze nie będzie przewozić żadnych toreb z zakupami itp. Raczej niepotrzebny bagażnik i inne obciążające rzeczy, ale błotniki to się mogą przydać bo kałuże się zdarzają. Zależy mi na tym aby rower był lekki, miał wygodne siodełko, zapewniał wygodną pozycję do jazdy. Żona i tak nie będzie korzystała z 27 biegów (raczej z 3-4) jak to mówi "żeby lekko się jechało", żeby nie trzęsło za mocno, żeby nie było za dużo linek i pierdół w które może sie coś wkręcić czy pobrudzić. Żona ma jakieś 165cm wzrostu, 70kg wagi. Dystans na jakim się porusza to 14-20km. Dysponujemy kwotą ok 1500zł.
jojoro Napisano 29 Czerwca 2019 Autor Napisano 29 Czerwca 2019 Coś tam czytałem, ale proszę o jakieś sugestie. Jaka powinna być rama? Chyba 17''? A jaka wielkość koła, jaka szerokość opony? Treking mówisz, ale wszystko co widzę w trekkingach to z bagażnikami, które są jej niepotrzebne. Może bardziej jakiś cross? Może zaproponuj ze 2 -3 modele?
Pablo59 Napisano 29 Czerwca 2019 Napisano 29 Czerwca 2019 Bagażnik zdejmie, będzie pod ręką; cross zazwyczaj wymusza bardziej pochyloną pozycję - rzadko kobiety (z wyjątkiem tych z aspiracjami sportowymi) to lubią. Może twojej podpasuje? ale to wcześniej na jakimś w pobliżu sprawdź, zanim na dobre rzucisz się w wir poszukiwań... Rama 17" , koła 28" , opony szerokość 38-45 mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.