rzymo Napisano 29 Czerwca 2019 Napisano 29 Czerwca 2019 Byłem w paru sklepach, macałem już kilkanaście graveli i skłaniam się ku Gestaltowi '19 za 4699,- Przymierzałem się do L-ki (181, noga 83/84 - muszę się w końcu dokładnie zmierzyć), pasuje, w zasadzie ma wszystko co chcę - jeden blat, wideł z węgla (chyba nawet rura sterowa też wungiel), sztywne osie, hamulce mechaniczne Tektro z dwoma ruchomymi tłoczkami. Można powiedzieć, że się napaliłem, potrzebuję głosów krytycznych odnośnie tego sprzętu, żeby trzeźwo na niego spojrzeć... Cytuj
el_gregorio Napisano 29 Czerwca 2019 Napisano 29 Czerwca 2019 Piękny! A krytycznie to wydaje się, że mało miejsca na oponę z tyłu, chyba max 35mm (na takie info trafiłem), warto to sprawdzić. W widelcu miejsca ogrom, a z tyłu ciasno. Cytuj
rzymo Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Info możliwe że się tyczy starszego modelu - bo ten ogon ma krótki (415mm), ale fabrycznie ma założone WTB Riddler 37c (jakaś wyprzedaż była w fabryce? co drugi gravel to na tych oponach :)) i między oponę a rurę podsiodłową mogłem wcisnąć mały palec, więc miejsca jest dosyć. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez rzymo Cytuj
Mateusz30 Napisano 16 Lipca 2019 Napisano 16 Lipca 2019 W takich pieniądzach możesz złożyć lepszy rower pod siebie na stalowej ramie. Rama alu nie nadaje się do jeżdżenia po szutrach. Opony są za wąskie. To tyle z praktyki 20 letniej po polskich bezdrożach. Gravele to fantastyczne rowery. Pod warunkiem, że mają opony od 1.9 w górę i są na stalowych dobrej jakości rurkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi