rzymo Napisano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 Byłem w paru sklepach, macałem już kilkanaście graveli i skłaniam się ku Gestaltowi '19 za 4699,- Przymierzałem się do L-ki (181, noga 83/84 - muszę się w końcu dokładnie zmierzyć), pasuje, w zasadzie ma wszystko co chcę - jeden blat, wideł z węgla (chyba nawet rura sterowa też wungiel), sztywne osie, hamulce mechaniczne Tektro z dwoma ruchomymi tłoczkami. Można powiedzieć, że się napaliłem, potrzebuję głosów krytycznych odnośnie tego sprzętu, żeby trzeźwo na niego spojrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 Piękny! A krytycznie to wydaje się, że mało miejsca na oponę z tyłu, chyba max 35mm (na takie info trafiłem), warto to sprawdzić. W widelcu miejsca ogrom, a z tyłu ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 30 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 (edytowane) Info możliwe że się tyczy starszego modelu - bo ten ogon ma krótki (415mm), ale fabrycznie ma założone WTB Riddler 37c (jakaś wyprzedaż była w fabryce? co drugi gravel to na tych oponach :)) i między oponę a rurę podsiodłową mogłem wcisnąć mały palec, więc miejsca jest dosyć. Edytowane 30 Czerwca 2019 przez rzymo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 16 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 W takich pieniądzach możesz złożyć lepszy rower pod siebie na stalowej ramie. Rama alu nie nadaje się do jeżdżenia po szutrach. Opony są za wąskie. To tyle z praktyki 20 letniej po polskich bezdrożach. Gravele to fantastyczne rowery. Pod warunkiem, że mają opony od 1.9 w górę i są na stalowych dobrej jakości rurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi