Skocz do zawartości

[Lampka] Cateye 1300 vs Cateye 1700

burnpiro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zastanawiałem się nad zmianą światła do jazdy nocnej (trail). Na chwilę obecną wybór padł na nowe modele Cateye. Tylko tutaj pojawił się problem gdy porównuje się dwa modele 1700 i 1300. Aby to dokładniej wyjaśnić najlepiej jak zajrzycie na porównanie https://lights.road.cc/index-wide.php?order=name
Tam z listy trzeba wybrać odpowiednie modele.

Problem polega na tym iż model tańszy o ponad 100zł (1300) lepiej doświetla środek podczas gdy model droższy (1700) ładniej świeci na boki :)

Napisano

Tylko nie to !

Potem świecą po oczach bo cymbał ma czołówkę i musi popatrzeć kto jedzie; ((( Ohyda. Czołówka - na górskie piesze szlaki, do kajaka, do jaskini ale na rower dobra lampka z profilowanym światłem - żadne chinole schipowane !

Przecież to symbol warszawskiego cymbała - kilka światełek, każde wali w kosmos i czołówka żeby poprawić : (

Napisano

Dobra dobra, po ścieżkach też w nocy jeżdżą inni ... 

Wroclove z pewnością nie będzie świecił innym po oczach, tam sie takie rzeczy nie zdarzają :D

Napisano

To po prostu inne miasto. Mieszkałem tam dwa lata i wciąż tęsknię. Chociaż infrastrukturę rowerową mają fatalną, miejską też, upały, wilgotno ale to Wrocław : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...