maltan Napisano 28 Czerwca 2019 Napisano 28 Czerwca 2019 Witajcie Forumowicze ! Od pewnego czasu mam problem z regulatorem napięcia linki przerzutki tylnej w swoim rowerze. Nie wiem, czy go przekręciłem poza zakres, czy jest jakiś inny powód, ale obraca się cała baryłka razem z przewodem od strony ramy. Z tego co wiem powinna się obracać tylko na zewnętrzna część/obudowa (na zdjęciu zaznaczona strzałką w kolorze czerwonym) a wewnętrzna (zaznaczona kolorem zielonym) powinna być stała. Spryskałem Brunoxem i czekam na efekt, póki co bez skutku. W najgorszym wypadku będę zmuszony wymienić linkę. Może ktoś z Was podpowie jak mogę sobie poradzić z ww. problemem ?
seraph Napisano 28 Czerwca 2019 Napisano 28 Czerwca 2019 Nie próbowałeś złapać dolnej części kombinerkami (jak nie chcesz porysować to przez kawałek starej dętki np) i wtedy zacząć kręcić? To naturalne, że ta baryłka nie obraca się zbyt luźno, bo nie może się przecież luzować podczas jazdy.
maltan Napisano 28 Czerwca 2019 Autor Napisano 28 Czerwca 2019 Próbowałem, akurat górną, (nie ma różnicy) i bez skutku. Nie no bez przesady z tym luzowaniem podczas jazdy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.