Avalanche Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Czy ktokolwiek słyszał albo miał doczynienia z tymi hamulcami? Mam nadzieje że jest to troche skromniejsza wersja juicy 5 w nizszej cenie, ale tak samo dobra. Hamulce montowane sa w paru rowerach na 2007 rok. Może ktos wie czy beda sprzedawane w polsce oddzielnie, i jaka bedzie jego cena w przyblizeniu? Bede wdzieczny za wszelkie informacje. http://www.allegro.pl/item144966446_giant_...iera_2007_.html To jest przykładowy rower z tymi hamulcami.
Misiek^^ Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Pierwsze słyszę... Na pewno jest to 'uboższa' wersja 5tek. Ciekawe jak ta różnica w praktyce wygląda...
dezerter Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 O tym hamulcu nie znajdziesz żadnych opinii, a już na pewno nie w Polsce, ponieważ jest to nowość na 2007 rok. Jedyne co przychodzi mi do głowy to mtbr.com , może w stanach już na nich jeżdzą jakiś czas. Co do samego hamulca, klamka bardzo podobna do Juicy 5 ( nie ryzykuje stwierdzenia że identyczna ponieważ widziałem tylko zdjęcia ), możliwe że od Juicy 5 różni się materiałami, które mogą być np. cięższe w niektórych miejscach może być wybrane mniej materiału itd.
MIC Napisano 25 Listopada 2006 Napisano 25 Listopada 2006 Juicy 3 rozni sie od 5`tki tym ze ma 1 ruchomy tloczek zamiast 2
Avalanche Napisano 25 Listopada 2006 Autor Napisano 25 Listopada 2006 Jak tak to kompletna padaka. Hydrauliki z jednym tłoczkiem to kleska, sam jmam na tyle hayes sole i nie polecam. MIC skad to wiesz? czy jestes tego na sto procent pewny?
Ogór Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Juicy 3 rozni sie od 5`tki tym ze ma 1 ruchomy tloczek zamiast 2 to potwierdzone ? :> bo tak sie zastanawiam czy nie wziac moze 3jek
adamus Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Juicy 3 rozni sie od 5`tki tym ze ma 1 ruchomy tloczek zamiast 2 Będe w Poniedziałek w Scottcie to powiem na 100%, ale z tego co pamiętam to na 99%, zresztą z instrukcji na stronie Avida wynika, ze jest to normalny 2 tłoczkowy zacisk! Po drugie i najważniejsze Juicy3 to jest OEM i nie będzie go oficialnie w sprzedaży. Te Juicy 3 to wygląda jak Juicy 5 - 2005. I bardzo się różni od Juicy5-2007 bo tej urosła ranga i teraz to jest naprawdę to co 7 tylko bez regulacji. W końcu w Juicy5 są dokładnie takie same uszczelki jak w Juicy7 A w juicy 3 jak w juicy5-2005/2006 obejma nie jest okręcana! Jeszcze jedno przewód hamulcowy jest inny niz w 5,7....
wookie Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Z tego co ja tez wiem to wlasnie 3 maja miec 1 ruchomy tloczek (ze maja 2 to chyba wiadome ;] ) i beda OEM-ami wiec nie kupi sie ich osobno i to z gwarancja jeszcze ( chyba ze jakis sklep sam z siebie bedzie dawal ). Na pewno nie bede one zbyt mocne i nie liczyl bym na to zeby byly na poziomie 5 czy 7.
MIC Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Widzialem je w sklepie w rowerku Focusa na 2007. Pytalem sie sprzewdawcy, powiedzial ze maja 1 ruchomy tloczek
Ogór Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 to lepiej wziasc 5-tke i chyba zaczynam odkladac kase wziąć a nie wziąć Odi
BART_osz Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 beda OEM-ami wiec nie kupi sie ich osobno i to z gwarancja jeszcze ( chyba ze jakis sklep sam z siebie bedzie dawal ) na 99,9 % bo w innym wypadku bylo by na pewno o nich jakies info na sram.com. A jedna ruchoma okladzina ... delikatnie mowiac srednio.
adamus Napisano 27 Listopada 2006 Napisano 27 Listopada 2006 a więc byłem dziś w Scott-cie i albo miałem chwilowy udar połączony ze ślepotą ale w Juicy3 ruszały się dwa klocki co nie zmienia faktu, że to OEM i nieoficialnie się dowiedziałem, że ceny Avida na 2007 mają być niższe nie w tym roku ale siem okaże
Misiek^^ Napisano 20 Maja 2007 Napisano 20 Maja 2007 No to panowie jak to w końcu jest? Bo mam mocne wahania ostatnio n/t nowych hampelków
pwe Napisano 20 Maja 2007 Napisano 20 Maja 2007 zerknij tu http://forums.mtbr.com/showthread.php?p=3028499#poststop , moze coś znajdziesz chyba sa gorsiejsze ale troche tylko od j5
wacha333 Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 ...sa dwa ruchome tloczki... smieszne byloby robienie chyba pojedynczego... w kazdym razie posiadam Juicy 3 w Scott Scale 50 model 2007 i na razie nie ma co sie do nich przyczepiac... przejechalem 1100 km i zero problemow... wytrawnym znawca to ja nie jestem (nie mam porownania z innymi hamplami) ale jak dla mnie sa ok... jesli ma ktos odmienne opinie zapraszam do dyskusji
maxoon Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Ja też mam avidy 3 w swoim boplighcie. Wcześniej miałem w dualu hayesa maga 203mm i może jestem przyzwyczajony do hardcoru , ale wydaje mi się że te hample to jak na razie żadna rewelacja... Fakt,że waże ok. 90 kilosów, na tych hamulcach zrobiłem 100km, ale głównie w terenie górzystym więc kilkanaście ostrzejszych i dłuższych hamowań na dotarcie zaliczyły.Nie wiem może potrzebują jeszcze chwile czasu bo jak na razie żeby hydraulik z tarcza 160mm nie zablokował 100% przedniego koła to średnio ciekawie.
66jedrek Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Te avid'y są takie sobie, ale czego można wymagać za taką cenę... Ja jeżdżę z nimi na moim TREK'u (TheBest bike ) i po dotarciu i regulacji po ok. 100 km muszę powiedzieć że z moimi 82 kg radzą sobie całkiem nieźle. Jedyną znaczną wadą to jest słabe wykonanie tarcz do nich (ja miałem fabrycznie skrzywione), ale poza tym nie narzekam. tak czy siak jest on o wiele mocniejszy niż moje wcześniejsze V-ki. A przy okazji mają dwa tłoczki ruchome.
Blizzard Napisano 31 Października 2007 Napisano 31 Października 2007 witam razem z kolegą mamy problem z hamulcem hydraulicznym, w jego rowerze zamontowane są Avidy Juicy 3. Nie widzimy możliwości regulacji (było wiele prób z poluźnianiem zacisku, dociskaniu klamki i ponownym dokręcaniu), nic z tego odtęp między tarczą a zaciskiem jest strasznie mały? Jak rozszerzyć odległość klocków od tarczy?Jak zwiększyć ich czucie?
adamus Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 witamrazem z kolegą mamy problem z hamulcem hydraulicznym, w jego rowerze zamontowane są Avidy Juicy 3. Nie widzimy możliwości regulacji (było wiele prób z poluźnianiem zacisku, dociskaniu klamki i ponownym dokręcaniu), nic z tego odtęp między tarczą a zaciskiem jest strasznie mały? Jak rozszerzyć odległość klocków od tarczy?Jak zwiększyć ich czucie? 1. Sprawdz czy tarcza nie jest krzywa. 2. Wypchnij coś między klocki tak żeby się do konca rozeszły i odpowietrz(potrzeba zestawu albo avida 130zł albo od Formuli 65-70zł)
Raptor Napisano 1 Listopada 2007 Napisano 1 Listopada 2007 Z juicy 3 jest tak, że jest to stara i przemalowana wersja juicy 5. stara 5 http://arnik.freshsite.pl/product_info.php?products_id=2008 "nowa" 3 http://www.sram.com/en/avid/hydraulicdiscb...juicythree.php# Tak samo jest z code, klamkę z juicy 5 połączyli z zaciskiem 4-tłoczkowym i jest nowy code 5 http://www.sram.com/en/avid/hydraulicdiscbrakes/code5.php# http://www.sram.com/en/avid/hydraulicdiscbrakes/code.php http://www.pricepoint.com/images/styleImag...15%20AVDJ55.jpg
Elo78 Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 Witam ,szukaem tematu z opiniami ale konkretnego jako tako nie znlazem wiec zakadam. Prosibym was drodzy forumowicze o opinie na temat hamulcw avid juicz three. Chce kupic sobie hamulce hydrauliczne z dobra opinia do jazdy w xc , amatorsko w maratonie i glownie po miescie. Nie ukryzam ze moim kryterium jest tez cena a w przpadaku juicy three jest bardzo zachecajaca. Z gory dziekuje za pomoc.
uchmanek Napisano 29 Listopada 2008 Napisano 29 Listopada 2008 to poszukaj dokladniej, bo byla dyskusja na ten temat.
Robert Napisano 30 Listopada 2008 Napisano 30 Listopada 2008 http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=41299 opinie można wywnioskować.
Elo78 Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 Mam takie pytanko , hamulce juz posiadam , są założone i problem mam taki iz z tyłu klocki ocierają troche o tarcze a z przodu nieco mocniej. Czym to może być spowodowane , hamulce nowe , czy one maja tak trzeć póki sie nie dotrą czy to inna sprawa?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.