mrvolt211 Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Witam wszystkich. Mam problem z rowerem, otóż podczas jazdy a zwłaszcza szybkiej jazdy coś stuka, trzaska w okolicy tylnego koła. Podejrzewam że jest winna temu piasta ale rower jest w miarę nowy bo mam go od 2017r. a przejechałem ok. 4 tys. km. Czy ktos ma pomysł co jest tego przyczyną ? Dodam ze przy jeździe na równej nawierzchni np. ścieżka rowerowa to nic nie słychać. Problem pojawia się przy jeździe ok. 25km/h na trasach z nawet drobnymi wybojami np. las. Mój rower to KTM Ultra Flite 2016r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Teraz, mrvolt211 napisał: rower jest w miarę nowy bo mam go od 2017r. a przejechałem ok. 4 tys. km. Choopie, serwis co roku się należy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrvolt211 Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Znaczy, ja serwisuje rower co rok, został wymieniony płyn hamulcowy, okładziny, łańcuch itp. O stukaniu nikt nic nie wiedział bo problem pojawił się dość długo po serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Skoro podejrzewasz piastę to czemu do niej nie zajrzysz? Sprawdzałeś luz na kole? Piasty też się powinno skontrolować przynajmniej raz w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Łańcuch za dlugi, źle założony, luzy, na piaście kasecie, hak niedokręcony itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrvolt211 Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Do piasty nie zajrzę bo kompletnie nie wiem jak do niej dojść.. Wszystko co widziałem i czułem że jest luz to dokręciłem. Chodzi mi o to, czy wy będąc bardziej doświadczeni nie macie może pomysłu co to może być innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Ściągnij koło i pomacaj, zaocznie to można studia skończyć co najwyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Złap za koło od góry i poszarp nim na boki - jak czujesz przeskoki to jest luz. Żadna filozofia, a my online to nic Ci nie powiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.