goTomek Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 Taka mi sie przydarzyła dziurka - prawdopodobnie żwirek ostry lub coś podobnego. W dętce o dziwo mała dziurka, ale opona... no właśnie sam nie wiem, wygląda jak na zdjęciach. Zignorować i jeździć, czy raczej może zapobiegawczo wymienić? Opony to Schwalbe Durano, pompuję ok. 100-105psi, czyli 10 poniżej zalecanego max. Nie ścigam się jeżdżę sobie rekreacyjnie, oponki maja dopiero ok. 3,5 tyś km, zużycia nie widać, ale wolałbym żeby mi znienacka nie wybuchły
Gość Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 Mialem podobne uszkodzenia oplotu z boku w Vittori Zaffiro (delikatne scianki, z tego powdu juz jej nie kupuje), zawsze po odkryciu takowego, opona lądowała w koszu, ew chwilowo na tyle, do czasu załozenia nowej jeśli akurat nie miałem zapasu. Na pewno na przednim kole bym z tym nie jeździł, raz widziałem jak wybucha opona w rowerze, dziekuję, chce dalej gryźć moimi zębami. Chyba nie warto ryzykować powaznej gleby w jakims zakręcie... A nawet jakby miala się tyllko przebić detka, to ... czy chce Ci sie pchac rower np 50km do domu ? :> Z resztą, na tyle , w jakims dlugim zakrecie, jak zejdzie powietrze, to pojedziesz na rancie, i tez pewnie bedzie gleba
wkg Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 3 minuty temu, goTomek napisał: Zignorować i jeździć, czy raczej może zapobiegawczo wymienić? Mocne
goTomek Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Napisano 24 Czerwca 2019 No co mocne? Na zdjęciu tym drugim wygląda gorzej niz w rzeczywistości, od wewn. jest praktycznie malutka dziurka. 10 km do domu po zmianie dojechałem, ale faktycznie dość ostroznie No i nie znam się, dlatego pytam.
Gość Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 Ja moge powiedziec jedno, moze to sprawa szczescia w Conti, a moze pecha w Vitorii, ale opony Conti szosowe na ktorych zjedzdzilem juz pierdzilion tysiecy km, jescze nigdy nie rozjechały mi się z boku, ani nie przetarły, wywalam gdy sa Kwadratowe na grzbiecie. Wydaje mi się ze ten DuraSkin® sidewall robi różnice. I tak jak do Trekingów/crossów biore Schwalby, to do szosy Conti, (choc dalej mam jeden rwoer na nowej vitorri Rubiono Pro z Graffenem :-P)
goTomek Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Napisano 24 Czerwca 2019 Dzięki @cinol123 To kolejne pytanie: gdzie najkorzystniej kupic GP5000, na już a może GP4000?
gocu Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 Jeśli zadajesz takie pytania to i tak nie odróżnisz. Przestańcie w końcu udawać zawodowców...
Gość Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 17 minut temu, goTomek napisał: To kolejne pytanie: gdzie najkorzystniej kupic GP5000, na już a może GP4000? Chyba zawsze warto poszukać na alledrogo, bo czasem ktos wyprzedaje jakies ostatnie sztuki w dobrych pieniądzach, albo zdjął nowe z roweru i zmienia na jakies innne. 8 minut temu, gocu napisał: Przestańcie w końcu udawać zawodowców... Wow, Szeryffff! Zawsze dobrze mieć kogos, kto przypomni jakie jest miejsce w szeregu, Dzieki !
goTomek Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Napisano 24 Czerwca 2019 Nigdy nie udawałem zawodowca, skoro i tak muszę wymienić, to na coś o czym słyszałem że jest najlepsze, i to chyba normalne że zadaje pytania.Nie chcesz, nie odpowiadaj, ale głupawe komentarze świadczą jedynie o rozpaczliwej próbie dowartościowania się.
dorota57 Napisano 24 Czerwca 2019 Napisano 24 Czerwca 2019 5 godzin temu, goTomek napisał: Taka mi sie przydarzyła dziurka Ja bym wyrzucił do kosza. Może byłaby możliwość zawulkanizować od środka. Popytaj tam gdzie wulkanizuje się opony samochodowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.