winhelm Napisano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Witam, chciałbym kupić nowy rower miejski/turystyczny. Musi mieć: dynamo w piaście, hamulce tarczowe, błotniki, bagażnik. Przerzutka obojętnie czy w piaście czy tradycyjna. Ktoś ma propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 A w czym problem ??? (poza budżetem, jaki masz zamiar na niego przeznaczyć ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) 7 godzin temu, winhelm napisał: rower miejski/turystyczny Ten rower spełni twoje oczekiwania w 100%. Do miasta tylko przełożenia w piaście. https://www.rowerowy.pl/giant-tourer-l-55-cza-18.html Teraz, dorota57 napisał: Ten rower spełni twoje oczekiwania w 100% Chodziło o ten: https://www.rowerowy.pl/merida-freeway-9500-disc-48-czasza-19.html Edytowane 23 Czerwca 2019 przez dorota57 nie ten rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winhelm Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Właśnie mi się wydawało że o czymś zapomniałem - widelec ma być sztywny, amory mnie nie interesują, gdyż nie potrzebnie podnoszą ciężar. Więc w takim zestawieniu ktoś ma propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 37 minut temu, winhelm napisał: widelec ma być sztywny, amory mnie nie interesują Za moment się okaże że chodzi ci o rower szosowy. Podsyłam ci linka, tutaj możesz sobie wybrać interesujący cię rower: https://katalog.bikeworld.pl/2019/web/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winhelm Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 coś w tym stylu: https://kreidler.pl/katalog/kreidler-raise-rt9-light-rohloff-14-biegow-disc-rower-trekkingowy/ Zwał jak zwał miejski, szosowy, trekingowy, musi spełniać postawione kryteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Ma wszystko to o czym pisałeś. Popatrz jeszcze w katalog bikeword. Tam też jest kilka propozycji dla ciebie, tańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winhelm Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Dzięki koleżanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykw30 Napisano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Hej nie chcę tworzyć nowego tematu, więc zapytam tutaj bo mam podobny dylemat co do nowego wyboru, mam nadzieję że bardziej doświadczeni koledzy i koleżnaki mi tu pomogą, a mianowicie, który rower wybrać: > Romet Orkan 3 M (2016) - bardzo mi się podoba, cena dużo niższa bo i swoją premierę miał dwa sezony temu > Unibike Prime (2019) - również ok, rower z tego sezonu, jednak mimo to osprzęt nieco słabszy ps. Szukam niedrogiego roweru na takie dzienne wypady w weekend po za miasto tak 80-100 km. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Patrykw30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Faktycznie Romet lepiej wyposażony. Blokada amortyzatora przydatna na szosie i hamulce tarczowe. Decyzja należy do ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarad Napisano 12 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 (edytowane) Jeśli wybór miejskiego trekinga z początku wątku nie został jeszcze przesądzony, to jego warunki (dynamo w piaście, sztywny widelec, komplet wyposażenia) spełnia Kross Trans Africa. Nieobecny w ofercie 2019, ale faktycznie chyba dostępny na rynku (modele 2017-2018). Gdyby odpuścić nieszczęsne dynamo w piaście, to spojrzałbym na ofertę Kony... https://migael-rowerowy.pl/pl/p/KROSS-TRANS-AFRICA-kolo-28-CZARNY-SREBRNY-MAT/971 Edytowane 12 Lipca 2019 przez yarad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winhelm Napisano 13 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2019 23 godziny temu, yarad napisał: Jeśli wybór miejskiego trekinga z początku wątku nie został jeszcze przesądzony, to jego warunki (dynamo w piaście, sztywny widelec, komplet wyposażenia) spełnia Kross Trans Africa. Nieobecny w ofercie 2019, ale faktycznie chyba dostępny na rynku (modele 2017-2018). Gdyby odpuścić nieszczęsne dynamo w piaście, to spojrzałbym na ofertę Kony... https://migael-rowerowy.pl/pl/p/KROSS-TRANS-AFRICA-kolo-28-CZARNY-SREBRNY-MAT/971 Super propozycja, dzięki ! Dynamo w piaście daje sporą frajdę i nie martwienie sie o baterie czy etc. ale ew. z tego można zrezygnować. Lakier tylko nie jestem pewien czy mat czy połysk, w mojej propozycji jest mat, który zdecydowanie wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRimbaud Napisano 14 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Zerknij na propozycje Gazelle i Batavusa, typowe mieszczuchy, ale też są trekingowe. Dynamo w piaście jest bardzo ok, szczególnie przydatne jeżeli jeździsz po mieście dużo. Zobacz też czy nie lepsze będą hamulce rolkowe – do miasta idealne, a są w zasadzie bezobsługowe – profilaktycznie raz na rok sprawdzam, a i tak nie ma wtedy co tam poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winhelm Napisano 14 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Mam obecnie Gazelle właśnie, hamulce rolkowe - nie jestem zadowolony. W razie nagłej potrzeby hamowania, nie masz szans zatrzymać się natychmiast = wypadek, jadąc z górki z większą prędkością trzeba hamować dużo wcześniej. Do wolnej jazdy ok, na plus faktycznie że nie ma co z nimi robić, bezobsługowe. Dlatego teraz powinny być już tarczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi